View Single Post
Eski 20-10-2014, 22:21   #52
vetman996
Ağaç Dostu.
 
vetman996's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-08-2008
Şehir: Manisa-Salihli
Mesajlar: 772
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi maviufuklar Mesajı Göster
Kök oluşuyor, hatta çimden önce iplik şeklinde oluşuyor. Biçtiğimde toprağı atarken köklerin toprağın her tarafını kapladığını, hatta toprağı tek parça tuttuğunu, saksıdan dışarı çıkmak için mukavva kutuyu zorladığını ve bazı yerlerde saksının dışına çıktığını görüyorum.
Haklısınız kök oluşuyor, hatta keçe gibi olup kökler birbirine giriyor. Fotoğraflara buradan bakılabilir. Vetman996/ Topraksız Tarımda Arpa Çimlendirme- ÇİMMATİK Oluşan kökün (belki de buğdayın kendi içinde sakladığı besin nedeniyle) 7-8 günlük süre zarfında topraktan beslenemediği ama sulama suyu ile besin verilebileceği şeklinde bir bilgi zihnimde kalmış. Okuduğum kaynağı bulamadım, yanlış ise düzeltilmelidir.

Buğday çimi topraksız tarımda yetiştirilip, sulama suyu ile besleme yapılıp kökleriyle birlikte suyu sıkılsa besin içeriği daha fazla olur düşüncesindeyim.

Aspirin içerdiği asetil salisilik asit nedeniyle köklenmeyi hızlandıracaktır.

Organik de olsa çiftlik gübresi kullanmanızı önermem, mikrobiyel bulaşma olabilir.

Hatta sizin yerinize olsam tüm gübrelerden uzak dururum, mikrobiyel gübreler dahil. Biz solucan gübresi üretiyoruz, bir takım faydalarını biliyoruz. Hatta sıvı solucan gübresini basuru olan arkadaş içti ve basurdan kurtuldu. Elinizdeki yaralar için kullandığınızda çok çabuk iyileştiriyor vs. Ama siz çim suyunu kanser hastaları için de kullandığınızı söylediniz. Vücut direnci düşük kişilerde mikrobiyel gübreli ürünler risk oluşturabilir.

Selamlar...

vetman996 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön