View Single Post
Eski 19-10-2014, 22:09   #439
kiziltan
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 28-04-2013
Şehir: tahran iran
Mesajlar: 1,314
Sn Ateskaptan
20 20 20 ME icin uyarmissiniz cok tesekkurler.

Bu gubrenin suda tamamen cozundugunu okumustum, icerisinde eksiklikler var biliyorum ama acikcasi bu eksiklikler nasil giderilebilir bilmiyorum, dusunmedim hic.

Tahminim suna dayaniyor, sogani sade suya biraksak zaten yesil sogan yetisiyor, cimlenme, cicek ve sonrasi meyve asamalari yok. Daha 21nci gunde hasat ediliyor.

Eksik de olsa bu gubre kullanilabilir saniyorum, kendim burada bulabilirsem denemek isterim.

Elbette ozel bir formul faydali olur, sadece denemek isterim, okadar. Uyarilariniza tekrar tesekkurler, bu forum icerisinde cok faydalisiniz.

Levent ALi ile fikirbirligi ile bir is basladi ama su anda yurumuyor sanirim. Bir de ilk partide mal alanlar ne yaptilar bilmiyorum, belki ayri basliklar acip yazmislardir. Sizin bilginiz var mi ?

Bahsettigim gubreyi kullanarak bir deneme yapabilirsem bildiririm, denemekten zarar gelmez, yoksa benim elimde tum ihtiyac duyulan malzeme zaten var. Bunlari bir ufak serada denemek istedigimden kullanmiyorum simdilik.

Internette bahsedilen ve yesilliker ( feslsgen, nane, y.sogan. maydonoz gibi ) icin uygun oldugu soylenen basit bir karisim soyle :

One common recipe combines ½ ounce of potassium phosphate, 2 ounces of potassium nitrate, 3 ounces of calcium nitrate and 1 ½ ounces of magnesium sulfate dissolved in 25 gallons of warm water. This recipe also requires ½ pint each of iron sulfate, boric acid and manganese chloride, as well as ½ teaspoon of zinc sulfate and copper sulfate to provide important micronutrients. Because plants exhaust the nutrient solution over time, changing the solution every three weeks is necessary to prevent damage to the plants.

Hatirladigim kadariyla 1 ounce 28.35 gram 1 pint 473 gram olacak ama kontrol etmek lazim.

Bu karisim bilimsel bir yayindan degil bu nedenle sizin gibi konuyu bilen birisinin teydi sart.

Isteyen olursa tercumesini yazarim. Bu gece yola cikmam gerek, tercume edemedim.

Sagilcakla kaliniz

kiziltan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön