View Single Post
Eski 19-10-2014, 22:02   #5120
levents
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 16-05-2013
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 9
Arkadaşlar selamlar,
Geçen yıl aralık ayında Edirne ipsala'da 35 dönüme 550 adet chandler cinsi fidan ile bahçemizi oluşturduk. Bu bir yıl boyunca bakım olarak sadece diplerini çapalattım ve bir miktar gübre takviyesi yaptık.
İki haftada bir yağan yağmurlar sulama işini hallettiğini ve bu seneyi kazasız belasız atlattığımızı düşünürken üç gün önce yan arsadaki anız ateşi bahçeye sıçradı ve arazinin yarısına yayıldı.
Yangının bu kadar yayılması birazda bizim hatamız var, otla genel mücadeleyi yapamadık, en azından tarla sınırlarını temizletebilseydik belkide bize sıçramadan kurtarabilecektik.
Ekte fotoğrafları koyuyorum, fidanların hiçbirinin gövdesinde yanma emaresi olmadığını ve genel olarak sadece yaprakların karardığını ve uçların kahverengileştiğini belirteyim. Saman alevi derler ya kuru otlar o şekil yanmış yayılmış.

Bu bağlamda;
1- Ateş fidanın içine işlemiş midir, fidanı zayi etmiş midir?
2- Fidan zayi olmadıysa dalları mı kaybettik?
3- Fidanları ektikten sonra 4-5 göz üzerinden sert budamıştık, yeni dal yapar mı? (Tabi gövde kurtulmuşsa)
4- Fidan kendini kurtarsa bile gelişimimi bozulur?
5- Eğer net bir karar alamazsam hepsini söküp (yenisini diktikten sonra) ayrı bir yere yanyana dikmek, kim kurtulacak kim gidecek görmek diğer planım. 2015 yazında ak koyun kara koyun belli olur, kışın yaprakları dökünce ise uygun bir yere tekrar dikerim diye düşünüyorum.

Görüşlerinizi iletirseniz sevinirim, şimdiden teşekkür ederim.

Eklenen Resimler
     

Düzenleyen levents : 20-10-2014 saat 14:03
levents Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön