View Single Post
Eski 18-10-2014, 15:23   #35
vetman996
Ağaç Dostu.
 
vetman996's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-08-2008
Şehir: Manisa-Salihli
Mesajlar: 772
Değerli Maviufuklar kardeşim merhaba.

Buğday çimlenirken kendi içinde sakladığı enerji-besinler ile çimlenir. Sadece suyla çimlendirebilirsiniz. Örnek: Vetman996/ Topraksız Tarımda Arpa Çimlendirme- ÇİMMATİK Mutlaka toprak ve karışımlar olmasına gerek yok. Yukarıdaki karışımı kullanmanızın özel bir nedeni var mı merak ettim.

Karışım içinde kullandığınız maddelerin birinde (örneğin buyday çimi posasında) mikrobiyel bulaşma olabilir düşüncesindeyim.

B5A daha çok gübre içerikli (mikrobiyel), siz dezenfektan içerikli ürünler kullanabilirsiniz. Düşük dozda hydrojen peroksit-kollaidal gümüş içerikli ürünler kullanılabilir belki, (biz kümesimizdeki civcivlerin içme sularına katıyoruz ) ama hydrojen peroksit içeren dezenfektan ürünleri kanser riski nedeniyle yasaklandı. (siz zaten ürünlerinizi kanser hastaları için kullanıyorsunuz)

Siz ozon içeren ürünler veya oksijenli su kullanabilirsiniz düşüncesindeyim.

Topraksız tarımda yetiştirmeyi düşünün derim.

Ayrıca buğday çimi üretilince suyu alınır alınmaz içilmesi gerekiyor bildiğim kadarıyla. Hatta havuç suyu sıkılınca ilk 10 dakika içinde içilmesi gerekiyor. Yoksa içeriğindeki vitaminler ve yararlı maddeler çok azalıyor diye biliyorum. Bu konu hakkındaki düşünceleriniz nedir.? Selamlar...

vetman996 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön