View Single Post
Eski 14-10-2014, 12:07   #433
ateşkaptan
Ağaç Dostu
 
ateşkaptan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-12-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 704
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Murat Uysal Mesajı Göster
Teşekkürler. Forumun çoğunu takip ediyorum. Drenajı tahmin ettiğim gibi anlatmışsınız. Planlar için ise ayrıca teşekkürler.
Bir kaç sorum daha olacak müsadenizle. %50'lik hidrojenperoksit ve sülfürik asiti ph ayarlaması için hangi oranda seyreltmemiz gerekecek. Nasıl kullanacağız.

meşereyi 28 metreye 120cm yapıyoruz. Yürüme yollarını 75cm yapıyoruz. Sırt sırta dikim yapıyoruz. Sulamayı üstten yapıyoruz.1 tonluk deponun içerisine dalgıç pompa attık. Sulama tabanca ile. İlk meşeremize drenaj yapmadık. Sulamayı az yaparız diyorduk ancak ateşkaptanın söyledikleri çok doğru.drenaj sorununu çözmem lazım. Fotoları yakında paylaşacağım. Saygılarımla

Asitler çok tehlikeli sıvılardır. Bilhassa Sülfürikasit ' i inceltirken mutlaka koruyucu gözlük, eldiven ve koruyucu giysi ile işlem yapmalısınız. . Kesinlikle kapalı bir yerde bu işlemleri yapmayınız. İşlem esnasında oluşan gazlar da çok tehlikelidir.Ağız ve burunu da işlem esnasında en azından bir bezle kapatınız.

Her ikisini de 10 da bir oranında inceltebilirsiz. Yani 1 litrelik mezur (beher de olabilir ama sıçramalar düz kapta daha fazla olur) içine 100 ml asit koyalım ve üzerine yavaş yavaş 900 ml su ilave edelim. Artık bu sıvıyı ana tanka PH ayarlamak için ilave edebiliriz. Biliyoruz ki hidroksit Ph ı yükseltir, Sülfürikasit ise Ph ı düşürür. Miktarını ise elinizdeki PH metre ile ayarlamanız gerekecektir.

Eğer drenajınızı uygun şartlarda yaparsanız, perlit içindeki besin eriyiği belli bir zaman içinde drene olup, en alttaki toplama kabına yönlenecektir. Yeniden besin eriyiği talebi gözünüzle muayene sonucunda oluşacaktır.

Kış aylarında yapılacak üretimde daha az sulama yeterli olacaktır. Otomatik sisteminiz olmadığı için , sera içinde devamlı takipte olmanız gerekecektir. Sulama miktarı ve sulama sayısını, perliti el ile, yeşil soğanı da göz ile kontrol ederek , takibini yapmanız gerekecektir.

Dikimi de sırt sırta değil de, bir dikim aralığı kadar boşluk bırakarak yaparsanız veriminiz daha fazla olacaktır. Gerek güneşten gerekse köklerin beslenmesi ve yayılması için tarım da dikim aralığı çok önemlidir.

En fazla 8 n ci günde sulamayı temiz su ile yapınız. Perlitin istenmeyen tuzlardan arındırılması ve EC nin, dönen tank da,şebeke suyunun kendi EC sine inmesini kontrol ediniz.

Kökteki tuzlanma bazı elementlerin alımına etki etmektedir. Bilhassa demir ve kalsiyum alımı azalmaktadir.

Suyunuzun Ec sini ve Ph ını baştan ölçünüz. Hatta yapabilirseniz suyun analizini yaptırınız.

Pespektif görünüş belki daha iyi fikir verebilir.

Name:  ERW.jpg
Views: 1468
Size:  30.4 KB

Pompa koyacağınız tank, drenaj tankı olabilir. Ec ve ph kontrolu yaparak, besin eriyiğinden azami tasarruf edebilirsiniz.

ateşkaptan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön