View Single Post
Eski 13-10-2014, 14:03   #5
reguler
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-10-2014
Şehir: Ankara/Çayyolu
Mesajlar: 834
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi badrobot Mesajı Göster
Sn.reguler.
Süs Eriğiyle ilgili Bonsai planlarınız çok güzel. Umarım düşündüğünüz şeyleri en güzel şekilde yapabilirsiniz.
Fakat anlayamadığım bir şey var;
"Şimdi alsam havai köklendirme yapamayacağım mart gibi alsam o zaman da köklendirme yapsam kesemeyecem budama yapamayacağım. Nasıl olacak şimdi kafam karıştı." demişsiniz.

İyi ama neden Mart gibi ve budama yapamıyorsunuz? Bunu anlayamadım. Oysaki Mart sonu budama için en uygun zaman. Hatta Mart sonundan Haziran sonuna kadarki dönem sert ana gövde budamaları için en iyi dönem.

Nisan başında yaptığınız havai köklendirmenizi Ağustos sonu Eylül başı gibi açıp ağaçları ikiye ayırmanız dahada doğru bir uygulama olur. Ama şunu unutmayın, her budamadan sonra budanan yerleri ve yaraları macunla kapatmak çok önemli bir zorunluluk.
Sanırım cahilliğimden dolayı kafam karışmış.Ben sert budamaları kış aylarında ağaçlar uykuda iken yapılıyor ve havai köklendirmeyi de bahar başlangıcında yapılıyor diye biliyordum.

Şöyle söyleyeyim o zaman daha net anlatmış olurum kendimi kasımın ilk haftalarında ağaç yapraklarını döktükten sonra yerinden söküp satışa hazır hale getirecekler. Bende alıp üst kısmını havai köklendirme yapmayı düşünüyorum. O zaman şöyle bir yöntem mi izlemem lazım üst kısımdaki fazla dallanmış yerleri sert budayıp baharı bekleyip toprağa dikip sonrada havai köklendirmeyi mi ayapayım


Düzenleyen reguler : 13-10-2014 saat 14:54
reguler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön