View Single Post
Eski 11-10-2014, 13:02   #1839
Charlaux
Ağaç Dostu
 
Charlaux's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-06-2011
Şehir: Istanbul / Columbus, Ohio (ABD)
Mesajlar: 1,260
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ccastiel Mesajı Göster
Merhaba derdime derman olmanız için geldim. Yeni üye oldum. Çiçeğimi bilirkişilere göstermek istiyorum. Ne doğru ne yanlış yapıyorum anlayamıyorum artık o kadar çok şey okudum ki orkideler hakkında.

Öncelikle orkidem İzmit'te yaşıyorum nemli bir bölgedeyiz ve orkidem bana 13 Eylül 2014 te geldi. Üzerinde çokça çiçek vardı. Yapı market çiçeği değil fakat ne kadar süredir Çiçekli olduğu konusunda bilgim yok.

Alındığı yer değil farklı bir çiçekçi ile bakımı hakkında görüştüğümde orkide saksısında sürekli su bulunması gerektiğini söylemişti. Hatta kendi çiçeklerini gösterdi gerçekten Saksı yarıya kadar su içindeydi. Bir süre böyle kaldı fakat ben araştırmaya devam ettiğimde 8 günde bir sulanmasının daha uygun oluğunu okudum. Sulama tekniğini değiştirdim.

Şimdi çiçeğim çiçeklerini döküyor. Çiçekleri solmaya başladı. Alt yapraklarından birinde yarılma var. Aydınlık bir ortamda direkt Güneş ışığına maruz kalmıyor.

Orkideme nasıl davranmalıyım. Tecrübelerinize çok ihtiyacım var. Teşekkür ederim.
Merhaba sn.Ccastiel,
Dokulen cicege yapilabilecek bir sey yok zaten uzulecek bir durumu da yok cunku sulamayi duzgun bir bakima oturttugunuz surece donem donem orkideniz ciceklenecektir.

Oncelikle altindaki suyu kaldirin,bu bitkinizin koklerin curumesine neden olacaktir.Onun yerine yine buyuk bir saksiya su doldurup (iki tatli kasigi oksijenli su) daldirma yontemiyle sulayabilirsiniz.Sulama donemi de tahta bir kurdani harcin (daha buyukcene olanlar) icine daldirdiginizda islaksa sulamayacaksiniz degilse sulayacaksiniz.Onun disinda gerisi kendiliginden gelecektir.

Charlaux Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön