View Single Post
Eski 09-10-2014, 12:04   #2432
hk50
Ağaç Dostu
 
hk50's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2010
Şehir: Niğde
Mesajlar: 2,914
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi s.serdar Mesajı Göster
Benim bir tane sanırım 30 yıllık kadar bir asmam var. 20 yaşındayken sökülüp hediye geldi. Çok ince ve damarsız yaprakları olduğu için hep yapraklarını toplayıp meyvelerini önemsemedik. Neredeyse bende 14 senedir duruyor. Son bir kaç senedir anormal bir şekilde meyve vermeye başladı. Ancak üzümleri Eylül ayında birden buruşmaya başlıyor. Hep Yapraklarını topladığımız için şimdiye kadar hiç kükürt uygulaması yapmadığım gibi hiç bir zirai ilaç da kullanmadım. Böyle dolu dolu iri ve verimli salkımlar görünce çokkkk kıskanıyorum.

Sn s.serdar,
Bildiğim kadarı ile Türkiyede bir cins yaprakları için yetiştirilen asma çeşidi vardır.Bu çeşit daha çok Egenin köylerinde yetiştirilip iç piyasa veya ihraç ürünü olarak tolanıyor.Bazı yerlerde çit bitkisi olarak bahçe kenarlarında yetiştiriliyor.
Bu asmanını üzümü olmaz bir veye iki salkım üzüm verir.Sulandıkları içinile ilğili üzümleri iri taneli olup geç olgunlaşır.Buruşma genelde üzüm çok oluyor ağaç yeterli derecede besliyemiyor.Bu meyve verme şeklide budama ile alakalı oluyor Budamada dalı ve gözü az bırakırsan meyve çok oluyor.Çok bırakırsan yaprak ve sürgün oranı çok oluyor.
Ben bu üzüm cinsini egeden getirtmişdim.Budama sezonunda haberleşirsek çubuk gönderebilirim.
Kükürdü bende kullanıyorum.Kükürle birlik yanmış çiftlik güpresi kullanıyorum. Ph başka türlü düzenliyemedim.Birde ilaçlı mücadaele İspirto ve arap sabunu kullanıyorum.

hk50 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön