View Single Post
Eski 02-10-2014, 00:04   #84
dyebto
Yeni Üye
 
dyebto's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-09-2009
Şehir: Yozgat
Mesajlar: 27
Yosunlara devam... Yine netten kayda değer bir uygulama buldum. Buyrun...

Alıntı:
Bonsainize yosun eklemek için belirgin bir method vardır şimdi size bu methodu anlatacağım. Kesikin bir bıçakla yosunu yetiştiği yerden mümkün oldukça az toprak kalacak şekilde keserek alın. Bu yosunu içinde bir kağıt serili bir kaba koyun ve haifçe nemlendirin. Kalan toprağı bir makas yardımıyla yosunda ayırın.
Bonsai toprağınızı hafifce eşeleyerek pürüzlü bir hale getirin. Bir cımbız yardımıyla yosunları istdiğiniz şekilde yerleştirmeye başlayın fakat gövdeye temas etmemelerine dikkat edin. İstediğiniz şekle gelince püskülleri temizleyin. Yosunun üzerine az miktarda kuru toprak serpin ve bir spatula ile bastırarak yosaunun yerine oturmasını sağlayın. Sprey yardımıyla biraz ıslatıp toprağın yosunun aralarına oturmasını sağlayın.
Bu uzun işlemle uğraşmak yerine kurumuş yosun alıp, onu birkaç gün gölge biryerde tamamen kuruttuktan sonra ufalayıp bir elekten geçirin. Elde ettiğimiz malzemeyi biraz toprak ile karıştırıp Bonsai'nizin toprağı üzerine serpin. Bir spatula yardımı ile sıkıştırın ve yumuşak yeşil yosun büyümeye başlayana kadar sürekli hafif şekilde spreyleyin.
Sağlıklı yetişen yosunların sonucunda gövdenin yakınındaki toprakta gümüş mantar görüntüsü oluşacaktır, bu sağlıklı bir Bonsai büyümesinin işaretidir. Bu mantar yosun tutmaya başlıyınca oluşacaktır kendiniz bunu bi yerden alıp koyamazsınız. Sıcak yaz günlerinde yosun kahverengi tonlarına dönebilir. Umutsuzluğa kapılmayın bu Bonsai'nizin ihtiyacı olduğu suyu almasına işarettir, havalar ılımanlaştığında ve yüksek nem döndüğünde yosununuz tekrar yeşil kadife görüntüsüne bürünecektir.
Kaynak İçin Tıklayın

dyebto Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön