View Single Post
Eski 20-09-2014, 12:30   #7
Oğuz Karsan
Ağaç Dostu
 
Oğuz Karsan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-12-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,085
Merhaba,

Sn. artemisia10,

Aynı yanlışlığı bir çok insan ve bir çok belediye de yapıyor. Yörenin iklimi ve yapısına uymayan Ağaçları dikmek adeta moda oldu.

İnsanlar, hem de cahil değil, medeni bildiğimiz kişiler de aynı hatayı yapıyorlar. Çanakkale,Ezine kıyıları, Odunluk iskelesi, Geyikli, Dalyan, Küçükkuyu, Altınoluk, Güre, Akçay, Edremit, Burhaniye, Ören, Pelitköy, Ayvalık ve ötesi, hep aynı.

Sahiller bitince, büyük şehirlerden gelip yerleşenler, ilk önce sahile yakın köy ve beldelere saldırıp, Köylerin yapısını değiştirdiler. Güzelim köy evlerini yıkıp yrine terkettikleri şehirlerdeki anlamsız yapıları ve beraberinde bahçelerine yöre ile hiç ilgisi bulunmayan, hatta su ihtiyaçlarının çokluğu nedeni ile yörenin yer altı sularını tehdit eder boyuta gelen bir problemi de beraberlerinde getirecek bitkiler diktiler.

Bunun adını da şehirden köye göç olarak gördüler. Halbuki yaşantı tarzlarına ve yaptıklarına baktığımızda, Köyden gelip şehire yerleştiği halde, yaşamı hazmedememiş ve aynı yaşantısını şehire taşıyan köylüler kadar anlaşılmazlar.

Aynı problemler ve aynı detler her tatil yöresinde yaşanıyor. Sadece denize uzak olan köyleri beğenmediklerinden oralar eski güzelliklerini ve doğallığını koruyabilmiş.

Ne diyelim. İnşallah oraları keşfetmeleri uzun sürer.

Saygılar

Oğuz Karsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön