Et olayında benim de mantığımın almadığı 45 günlük sürelerde kesime hazır olması ama 4-6 ay arası da uzun bir süre geliyor 90-110 gün arası bence yeterli olacaktır kesime hazırlanacak tavuklar için..'
45 günlük süre köy tavuğu için değil . O bizim eleştirdiğimiz sağlıksız antibiyotik ve ne olduğu tam da bilinmeyen yemlerle beslenmiş tavukçuluk için geçerli.
Bizim köy tavuğu sizin dediğiniz gibi 90 110 günde de kesime gidebilir . Ama burada konu o zaman içinde kaç gr geleceğidir.
12 Haftalık tavuk tencerede kaybolur. Azıcık tencereyi doldurabilecek bir tavuk için ben 20 ay beslemenin doğru olduğunu test ettim . Tavuklar 1.5 ile 2 kilo arası geldiler.
12 haftalık bir piliç gelse gelse bir kilo gelir gibi geliyor bana .
Bu konu galiba tercih meselesi .
Doğrusu yumurtaya fazlaca odaklandığımdan etlik konusunu çok da incelemedim .Yanlız kendi ailemin ihtiyacı için 25 tavuğu etlik için besledim ve kestim .
Zaten bu yumurta ve tavuk konusuna bu baharda başladım .
Bu denemeden sonra şimdi 120 metre kare bir tavuk besleme ünitesi yapımı aşamasındayım.
Herhalde bir hafta -on gün içinde bitirebilirim diye umuyorum . .
|