View Single Post
Eski 17-09-2014, 20:28   #79
birnefestoprak
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
Facebook'taki sirket sayfanizla tesadufen karsilastiktan sonra, bu urunle ilgili mesaj yazacaktim ki sizin mesajinizi gordum. Size bazi sorularim var:

1) *** sivi yarasa gubresini hazirlarken, magara ekosisteminin surdurulebilirligiyle ilgili calismalar da yapiyor musunuz? Ornegin gubre hasadinin magaradaki diger canlilara ve gubreden beslenen mikroorganizmalara olan etkisini arastiriyor musunuz ? Gubre hasadina butun yil, araliksiz devam ediyor musunuz (bu sorular, Turkiye'deki diger yarasa gubresi ureticileri icin de gecerli ama urununuze denk geldigim icin size soruyorum)?

2) Facebook sayfanizda, Yalova Ziraat Odasi Baskani ve Yalova Ziraat Odasi Tarim Danismani tarafindan imzalanmis birkac dokuman gordum (asagida veriyorum):

Name:  MRB1.jpg
Views: 4655
Size:  64.4 KB
Name:  MRB2.jpg
Views: 4509
Size:  50.2 KB
Name:  MRB3.jpg
Views: 4727
Size:  56.7 KB
Name:  MRB4.jpg
Views: 4578
Size:  53.4 KB

Yarasa gubresi, iyi bir organik malzeme fakat bu dokumanlarda belirtilen ve urunun hastaliklarla ve zararlilarla mucadeledeki etkisi kastedilerek "...tamamen onlendigi..." seklinde kullanilan ifade yaniltici. Bu sekildeki bir uslup, urunu mucizevi olarak sunmakla esdeger ki ne organik ne de kimyasal urunler icinde mucizevi bir urun yok. Kaldi ki, bu tip belgeleri destekleyecek, kontrollu deneye ve gozleme dayanan ve belli bir program dahilinde olusturulmus, karsilastirmali ornekler de sunulmamis. Dolayisiyla urununuzun biber, gul ve fasulyede saman akari, kirmizi orumcek ve larva zararlilarini, hiyardaysa nematod, kok curuklugu ve fusarium hastaliklarini tamamen onledigini yukardaki belgeler isiginda soyleyemeyiz.

Yine ifadeyi destekleyici hicbir arguman sunulmamis olsa da, daha dogru olan uslup, yine Facebook sayfanizda verilen ve Karacabey Ziraat Odasi Danismani tarafindan hazirlanmis dokumanda "... tarihindeki kontrollerimde uygulamanin basarili oldugunu tespit ettim." seklinde sunulmus.
Name:  MRB5.jpg
Views: 4506
Size:  67.2 KB

Sonuc olarak, urun sunumunda, kullaniciyi yaniltacak usluplardan kacinir (yukardaki orneklerde ziraat odasi birincil sorumludur), bilimsel yonteme yakinsayan ornekler sunmaya calisirsaniz, hem tuketicinin dogru bilinclendirilmesi hem de urunun dogru tanitilmasi acisindan daha iyi olur diye dusunuyorum.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nail1 Mesajı Göster
Organik sıvı yarasa gübresi tescil belgesini alan Nazilli Şahinler Tarım, *** markası ile İzmir ve Nazilli/AYDIN'da satış yapmaktadır.



https://www.facebook.com/pages/***-O...13347218739003


Organik Gübre İşletmeleri listesine aşağıdaki link'ten ulaşılabilir.

http://www.tarim.gov.tr/GKGM/Belgele..._tesisleri.pdf

birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön