View Single Post
Eski 14-09-2014, 18:57   #744
birnefestoprak
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
Bunu yayinladiginiz cok iyi oldu. Renee's Garden Seeds kucuk, kaliteli tohumlar satan bir sirket (hibrit tohum da satarlar). Sahibi, Avrupali seflerle ve yetistiricilerle surekli irtibatta olan, kuliner degeri yuksek olan tohumlari arastirip bulan birisi (sahibi kadin olan tohum sirketi azdir).

Chadwick's Cherries (niye cogul kullanildigini anlamadim; esasen Chadwick Cherry olarak gecer) denen cesit, Kuzey Amerika'da organik bahceciligin/tarimin onculugunu yapmis efsanevi isimlerden birisi olan Alan Chadwick tarafindan gelistirilmistir. Cesidin diger adi Camp Joy (sirket katalogunda ikisini ayirmislar fakat ayni olmalari lazim diye biliyorum). Hasat edilip ertesi sene ekildiginde aslina uygun bitkiler/meyveler veren tohumlari satan sirketler, genelde, gelistirilen cesit 50 yildan eskiyse, "heirloom" diyorlar fakat tekrar belirmekte yarar var; Chadwick Cherry, aile yadigari degil, bir yetistirici tarafindan gelistirilmis, kendine tozlasan bir cesit.

Rica etsem, tohum paketinin arka yuzunun de resmini ekleyebilir misiniz? Boylece, kucuk yetistiriciye tohum satisi yapan (paketlerde genelde bitki turune gore 15-25 tane tohum olur) bir sirketin tohum paketinin nasil olmasi gerektigini gorelim.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi OSMAN45 Mesajı Göster
Devam,

US den gelen tohumların fotolarını da yükleyebildim.

Biber çimlendirmeyi hiç beceremediğim için bunlar da çimlenmedi. Her ikisinden de biraz daha tohum kaldı. Dolapta uygun şartlarda saklıyorum. Seneye tekrar deneyeceğim.

birnefestoprak Çevrimdışı   Başa Dön