View Single Post
Eski 10-09-2014, 23:14   #166
emrebilmuh
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 10-09-2014
Şehir: istanbul
Mesajlar: 7
Merhabalar,

2 gün önce Yalova'dan bir Acer Palmatum Atropurpureum aldım. Öncelikle Acer Palmatum ve bitki yetiştiriciliği konusunda yeni olduğumu belirteyim. Bu forumda ve internette, fidancılardan bilgi toplamaya çalışıyorum. İstanbul'da yaşıyorum ve bildiğiniz üzere bu 2 günde sıcaklık öğleden sonra 30 derece oluyor ve her zamanki gibi nemli. Bitkiyi balkona, yarı gölge alan bir yere yerleştirdim. Acer Palmatum'um ilk gün gayet sağlıklıydı fakat bu 2 günde birkaç yaprağı kurumaya yüz tuttu, kağıt gibi oldu sanırım dökülecekler. Diğerlerinin de bu şekle gelip döküleceğinden endişeliyim.

Yaprak döken bir ağaç olduğunu biliyorum fakat bu durumun 2 günde başlıyor olması beni endişelendirdi. Bu normal midir, siz tecrübeli arkadaşlarım ne yapmamı önerirsiniz birinci sorum bu olacak? İçeri almayı düşündüm fakat şiddetle bunu tavsiye etmiyorlar. Arada sıcak rüzgar da esiyor nadir de olsa.

İkinci sormak istediğim, bitkiyi alırken fidancı, NPK gübresi kullanmamın iyi olacağını söyledi. Ben de bugün onun önerdiği 15-15-15 NPK gübresinden biraz toprağın üzerine serpiştirdim. Bu doğru bir işlem midir, hangi sıklıkla yapmam gerekir. Ayrıca toprağı nemli tutmaya çalışıyorum, aşırı sulamaktan kaçınmak için her gün toprağın üzerine elimle azar azar su serpiştiriyorum.

Son sorum, bitkiyi bana gönderilen kirli ve dayanıksız saksıdan daha büyük bir saksıya almak istiyorum. Bu konuda dikkat etmem gereken hususlar nelerdir?

Başınızı ağrıtıyorsam affola, fakat bilgi paylaşımından sıkılmayacağınız kanaatindeyim. Bu konuda tecrübem olmadığı için sizlerden bu ve diğer konularda tavsiyelerinizi bekliyorum. Bu şekilde devam edip de daha yaklaşık 30cm olan Acer'imin baharı göremeden kuruyup gideceğinden endişeliyim...

Önerileriniz için şimdiden teşekkürler.

emrebilmuh Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön