View Single Post
Eski 09-09-2014, 20:37   #43
birnefestoprak
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
Marul ve pancarlar ile Uzak Asya yesilliklerini iki asamadan gecirdikten sonra topraga alacagim. Bu sekilde, bitki performansi ve verim daha iyi oluyor. Bir de seyreltme sirasinda sokmek zorunda kalacagim tohum sayisini azaltmis, tohumu bosa harcamamis oluyorum.

1. asama: Tohumlarin viyollere ekimi. Bunun icin kullandigim malzemenin icinde yararli mikroorganizmalar (guclu kok gelisimine ve koklerin besini daha iyi almasina katkida bulunuyor), humik asit (tohum cimlenmesini tesvik ediyor) ve solucan kompostu var.

2. asama: Cimlenen bitkileri, gercek yapraklarini olusturmaya basladiklari asamada bu sefer farkli bir malzeme kullanarak ikinci kez, 1. asamada kullandigim viyollere ekiyorum. Yesilliklerde ve pancarlarda viyollerin her birine cokca tohum ektigim icin, fideleri koklere zarar vermeden aktarmaya calisiyorum. Bu asamada kullandigim malzeme, nutriyentler bakimindan biraz daha kuvvetli ve icinde solucan gubresi, yarasa guanosu, deniz baligi ve yengec besinleri ile humus var.

Asagidaki resimde 2. asama goruluyor. Bu asamadan sonra fideler, viyollerin icinde bol miktarda kok saldiktan sonra topraga alinacak.

Eklenen Resimler
 

Düzenleyen birnefestoprak : 10-09-2014 saat 16:11
birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön