Bu yosunu Bolu'dan aldım bir taşın üstünden, sonra yaşatmayı başardım. Derken çoğaltmak istedim. Ne yapsam diye araştırırken yoğurtla ilgili yapılan karışımları v.s. buldum.Sadece yoğurtla denemeye karar verdim. Yağlı , doğal sütten annemin yaptığı yoğurt ile yeraltı suyu kullandım. Bu karışımı yosuna püskürttüğümde zaten rengi birkaç saat içerisinde canlı bir yeşil oldu. Daha sarımsı turuncumsu olan uçları da canlandı. İlk resimde görebilirsiniz. İkinci resimde ise taşın üzerine biraz yoğurt sürdüm fırça ile sonra da blendırdar geçirmeye kıyamadığım yosunumu elimle bölüp bir iplik ile rüzgâdan uçmasın diye sabitledim.Kuytu bir köşeye koydum ve içine azıcık yoğurt karıştırdığım su ile arada fısfıslıyorum. Bakalım ne olacak. Buradan paylaşacağım birşeyler becerebilirsem