View Single Post
Eski 09-09-2014, 07:19   #1791
Charlaux
Ağaç Dostu
 
Charlaux's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-06-2011
Şehir: Istanbul / Columbus, Ohio (ABD)
Mesajlar: 1,260
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi obahar Mesajı Göster
burdaki pembe bezlerle sarılan yerleri ne için sardınız yazabilir misiniz
Sn.obahar,
Burada yapılmaya çalışılan kök sistemi olmayan orkidenin ve keikinin nemli kalmasıyla köklenilmesi hedeflenilmiş. Hedeflenilmiş diyorum çünkü okuduğum yazılarda bu işlem Spaghnum yosunuyla yapılır ve yosunun özelliği olduğundan kullanılır.Tahminimce böyle bir durumda orkidenin sonu çürümekle biter.

Diyorsanız ki yok mu bunun alternatifi ? Tam olarak aynı verimlilikte olmayacağını düşündüğüm nemi arttırmak için pratik bir çözüm var;altlık alınır altlığa küçük küçük taşlar konulur ve ıslak tutulur.Köksüz **** kökü güçsüz olan bitkilerde en kritik mesele kök oluşana kadar özen göstermek ve iyi takipte; faydalı mıdır bilmem ama kökü kötü durumda olan orkidemin yapraklarına pamukla hidrojen peroksit yedirdim ve sonuç oldukça iyiydi,mantari ilerleme durmuş,yapraklar sağlıklılaşmış ve yeni bir kök çıkarmıştı.Sonrasında kök büyüyüne kadar özel bir bakım gerekecek ...

Tabii bu sorunların ana kaynağıda orkideyi alırken ön araştırma yapmayıp durumu kötüleşdiğinde bakımı hakkında araştırmamız.Oysa alırken durması gereken karışım,sulama,ışık,hastalık sorun esnasında gerekecek malzemeleri biliyor olursak (spaghnum yosunu ebayden sıkıştırılmış halde kullanım için alınabilecek pahalı olmauan bir malzeme) kolay kolay ne sıkıntı olur,olursa da zaten pratik bir çözümü olur.
Sevgiler

Charlaux Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön