Yeni ekim mevsiminin heyecani baska oluyor. Uzak Asya yesilliklerinden pancara, kalici ispanaktan marula, feslegenden kok kerevize kadar bircok cesidin tohumlari ekildi ve seraya alindi. Bir kismi Eylul'un 3. haftasi gibi topraga alinacak. Bu sene yine cok sayida yerli-yabanci domates cesidi de ekildi; onlarin fideleri de yakinda hazir olur. Fideler icin siklikla kullandigim urunlerden birisi yosun ozu. Cimlenmeden 1 hafta sonra ilk kez seyreltme yaparak puskurtme yoluyla uyguluyorum.
Soganlarin bir kismi. Yesil sogan agirlikli olmak uzere, bir cesit Fransiz arpacik soganiyla bir cesit Italyan tursuluk sogan ekildi. Bunlarin disinda tohumluk olarak ekilecek yerli birkac cesit bas sogan da var.
Ciftligin etrafina sirali halde ekmek icin Moringa agaci fideleri... Bu, bodur bir cesitmis; bakalim gorecegiz nasil olacak.
Bu sene organize sekilde ve belli bir program dahilinde, ozellikle domatesler icin agresif bir yetistirme donemi planliyorum. Bu plan dahilinde, mikronize kil Surround'tan bir kismi profesyonel ureticiler icin piyasaya surulen mikroorganizma bilesenlerine kadar bir dizi urun birbirine paralel ve sistematik sekilde kullanilacak.