View Single Post
Eski 04-09-2014, 11:12   #12
arkeo
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 03-10-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 36
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Dursunbeyli Mesajı Göster
Sayın arkeo
İlk önce tarla seçimi, sonra su, sonra toprak analizi, sonra çeşit seçimi derim ben. Evet Afyon soğuk ama soğuk yerlerde yetişen ceviz cinsleri de var.
Ben de özel ağaçlandırma ile ilgileniyorum. balıkesir de yaşıyorum. Ben de hazine arazisini kiralayıp özel ağaçlandırma programı kapsamında ceviz ağacı dikmek istiyorum. Bana yardımcı olabilir misin ?Prosüdür nasıldır. Mesela ilçemizde boş hazine arazisi olup olmadığını nasıl öğrenicez. Kimlere müracaat edicez. Siz maşallah baya yol katetmişsiniz( Müdürle görüşmüşsünüz)
Sayın Dursunbeyli öncelikle cevabınız için teşekkürler. Kiralamak istediğiniz orman ya da hazine arazinin hangi yörede olduğunu öğrenmek için milli emlaktaki arkadaşlarla görüşmeniz gerekiyor. Size tavsiyem görüşmeden önce araya tanıdık kişileri sokmanız, aksi takdirde sizinle çok ilgilenilmiyor ya da eksik bilgi veriliyor. Tipik devlet dairesi anlayacağınız.

İkinci olarak kiralamak istediğiniz yer bulunduğunda bildiğim kadarıyla milli emlak bölge müdürlüğüne dilekçe yazılıyor. Daha sonra eğer ki arazi onay alırsa ilana çıkıyor. Sizden başkası ilan süresince sizin bulduğunuz araziye talip olursa, süreç, arazinin orman ya da hazine oluşuna göre değişiklik gösteriyor. Şöyle ki hazine arazisiyse belirtilen tarihte açık artırma usulü ile, orman arazisiyse kura ile taliplilerden birine devrediliyor. Orman arazilerini devralması bu yönden oldukça zor. Müdürün dediğine göre 1. Dönemdeki ilan sürecinde afyonda açılan 5 adet orman arazisine yapılan başvuru sayısı 400ün üzerinde ve hepsi de başvuru bedelini ödemiş kişiler. Bu yüzden az da olsa sermayeniz varsa hazine arazisine yönelmenizi tavsiye ediyorum.


Düzenleyen arkeo : 06-09-2014 saat 14:02
arkeo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön