View Single Post
Eski 29-08-2014, 15:25   #10
Dursunbeyli
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 04-08-2014
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 74
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi arkeo Mesajı Göster
Merhaba,

Yaklaşık 2 senedir özel ağaçlandırma ile ilgileniyorum ve memleketim Afyon'da bahçe kurmak için elden geldiği kadar bilgi toplamaya çalışıyorum. Fakat Afyon ikliminin kışları sert geçmesi nedeniyle burada özel ağaçlandırma ile bahçe kuranlar bademe yönelmiş durumda.(Sandıklı ve Dinarda yerli çeşit ceviz bahçeleri mevcut, sahipleri sorun yaşamadıklarını belirttiler.) Afyon İl Orman Müdürü, kendisiyle ile görüşmemde de ceviz yetiştiriciliğinin Afyon'da riskli olduğunu belirtti. Merak ettiğim konu, forumda Afyon ilinde cevizcilikle uğraşanların olup olmadığı konusunda.. Eğer ki varsa kendileriyle tanışmak ve en kısa sürede bahçelerini ziyaret etmek isterim. Forum üyelerinin de yorumlarını merak ediyorum açıkçası..

Afyon Merkez Rakım: 1021M
Geçen sene ölçülen en düşük sıcaklık: -31


Saygılar
Sayın arkeo
İlk önce tarla seçimi, sonra su, sonra toprak analizi, sonra çeşit seçimi derim ben. Evet Afyon soğuk ama soğuk yerlerde yetişen ceviz cinsleri de var.
Ben de özel ağaçlandırma ile ilgileniyorum. balıkesir de yaşıyorum. Ben de hazine arazisini kiralayıp özel ağaçlandırma programı kapsamında ceviz ağacı dikmek istiyorum. Bana yardımcı olabilir misin ?Prosüdür nasıldır. Mesela ilçemizde boş hazine arazisi olup olmadığını nasıl öğrenicez. Kimlere müracaat edicez. Siz maşallah baya yol katetmişsiniz( Müdürle görüşmüşsünüz)

Dursunbeyli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön