View Single Post
Eski 29-08-2014, 08:58   #718
Muda
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,802
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak Mesajı Göster
Sn Muda,

Bu resmini gosterdiginiz kabak, genelgecer yemeklik kabak Cucurbita pepo degil. Gaziantep'in Haylan Kabagi gibi, eger yanilmiyorsam su kabagigillerden (ing. gourd) bir cesit. Bildigim kadariyla geleneksel olarak kurutulup dolmasi yapiliyor; en azindan Gaziantep'teki kullanim alanlarindan birisi bu.
Uzun kabak geleneksel olarak taze ve kurutmalık olarak kullanılan bir çeşit. Boyu bir metreyi biraz geçenleri olduğu gibi daha küçükleri de var. Güçlü bir askıya alma sistemi olursa çok güzel gelişiyor. Kökeni hakkında bilen olduğunu sanmıyorum. O kadar eski bir çeşit. Eskiden beri kışın kurutmalık olarak yazın da taze olarak kullanılıyor. Bizde çeşitli yemekleri yapılıyor. Taze ince kısımları kurutularak veya taze olarak dolma yapılıyor. Yemeği yapılıyor. Kurutularak kışın da yeniyor. Şimdi derin donduruculara da konuluyor.

Bu çeşit Türkiye'nin değişik yerlerinde de biliniyor gördüğüm kadarı ile. En iyi tarafı hiçbir kabak çeşidi ile karışmaması.

Uzun Kabak Yemei (Afyon) - lezzetler.com Yemek Tarifleri

Uzun Kabak Dolması | Tarifler

Muda Çevrimdışı   Başa Dön