Konu: TCM / bahçe
View Single Post
Eski 28-08-2014, 17:16   #186
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,869
Geçen haftadan kalan resimlerle bahçenin son hali;

Ayçiçeklerinin büyükleri de küçükleri de tomurcuklanmaya başladı.

Börülceler de geçen hafta çiçeklendi ve bugünlerde ilk meyveler görünmeye başladı. Dolayısıyla artık sulamaya başladım. Ancak viyollerde çimlendirip sonradan ektiğim börülceler daha beklemede, aynı anda viyollere ektiğim bamyaların üzerinde meyve tutumu başladı.

Name:  bamya.jpg
Views: 1682
Size:  70.1 KB

Mantar sonrası kökenleri zarar gören kavunlardan birinin koptuğunu görünce kestik. Muhtemelen charentais petit gris de rennes cinsi. Kokusu mükemmeldi. Tadı ise oldukça güzel. Belki kökeni sağlam kalsa çok daha iyi olacaktı. Tatlı kaşığını koyarak resimledim ki ebat olarak fikriniz olsun. Tohumlarını aldım. Bakalım işe yarayacak mı?

Name:  kavun.jpg
Views: 1451
Size:  40.5 KB

İlk toplanan domatesler; soldaki ikisi kiraz domates, ortadaki pembe kalp domates. Kiraz domateslerin iyi tarafı ilk toplananlardan olması, dolayısıyla biraz uğraştırsa da dışarıdan kilosu 2 tl ye domates almıyoruz artık. Kabukları ince değil ve soyması boyutları yüzünden oldukça zor. Kahvaltılarda görüntü olarak iştah açıyor. Üç-dört kök her bahçede olmalı.

Name:  domates.jpg
Views: 1436
Size:  22.2 KB

Domatesler toplu halde. Soldaki kızaranlar 'amish' sağdakiler ise 'rio grande' salçalık ve kurutmalıklar. Rio grande ler büyüklük, meyve tutumundaki fazlalık sebebiyle etkileyici. Biraz daha büyüyünce yan yana tatlarını da deneyerek seneye hangisine yöneleceğimizi bulalım. Tabi bu arada salça zamanı başladı. Bizim salçalık domateslerin ermesini beklersek salçasız kalacağız. Bu yüzden salı günü iki kasa (takribi 20 şer kilo kasası 13 tl domates ve yarım çuval kırmızı biber aldık. Bahçede olgunlaşanları ise şişelik domates yaparken kullanmayı düşünüyoruz. Şimdiye kadar hiç domates kurutmamıştık. Forumda memnun kalanları görünce geçen hafta tek tük olgunlaşanları kurutmaya başladım. Ortadan ikiye kesip üzerine rafine edilmemiş iri tuz döktükten sonra sırtları tabağa gelecek şekilde güneşin altına koyup üzerine tülbent ile örtüyorum. Neredeyse 10 gün oldu ancak ilk koyduklarım sanırım çiğ in etkisiyle tamamen kıtır kıtır olmadı daha. Kızaranların sayısı artıp ta iki tavayı dolduracak sayıya ulaştıklarında fırında deneyeceğim kurutmayı.

Name:  domates toplu.jpg
Views: 1902
Size:  70.8 KB

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön