View Single Post
Eski 27-08-2014, 15:36   #150
gencgirisimci87
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 29-06-2014
Şehir: Ankara
Mesajlar: 20
Sn. Hocam,
Detayli cevabiniz icin cok tesekkur ederim. Tavsiye ettiginiz gibi henuz bir toprak uzmani ile agir metal bulunma riski uzerine konusamadim, ancak en kisa zamanda aldigim bilgileri burada paylasacagim.

Arazinin diger ozellikleri,

-Alan: 103 donum; 3 parca(76+16+11) aralarinda 150 metre mesafe var. Ileri de aradaki tarlalarda satin alinabilecek durumda.
-Su: Remzi Bey incelemesini yapti, rapor henuz elime ulasmadi ancak telefonda konustugumuz kadari ile, yuzeye yakin blok kayasi yok ve su cok bol olmamakla birlikte 100metreden sonra cikar gorusunde.
-Isci gucunu yakin koyden karsilamayi dusunuyoruz. Arazi sahibi de bu konuda yardimci olabilecegini belirtti.
-Topografyanin detaylarini Remzi beyin jeofizik raporu ile daha saglikli paylasabilirim, ancak gordugumuz kadariyla buyuk arazinin %90i tatli bir egime sahip %3 civari, geri kalan kisimlar ve ayri 2 tapu %6-7 civarinda gozukuyor. Buyuk arazi dogu diger araziler kuzey cephede.
-Iklim bilgileri;
* Don, 10.ayda baslayip en gec 4. ayin sonlarinda gozukuyor. Yilda toplam 35gun don sayiliyor. Bu konuda size bir sorum olucak Hocam, don ile ilgili degil ama soguklama suresi ile ilgili olarak, yillik ihtiyaci kac saattir? Soguklama araligi 7C alti olarak okumustum, bu bilgi sizce dogrumudur?
* Iklim raporlarina gore ortalama sicakliklar 11inci ayin ortasinda 7C nin altina dusup mart basina kadar oyle devam ediyor.
* Vejetasyon suresi icin yaz aylari ortalama sicakliklarina baktigimizda; mayis ayinin ortasindan eylul ayi sonuna kadar 20 derece ve ustu sicakliklar gozukuyor.
* Yagis bilgilerine ulasamadim.

degerli yorumlarinizi bekliyoruz. Saygilar ve Sevgiler

gencgirisimci87 Çevrimdışı   Başa Dön