View Single Post
Eski 26-08-2014, 15:50   #25
zharugba
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 16-03-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 76
Yapmaya çalıştıklarım

Sadece hafta sonları gidebiliyorum. Tam 1 sene oldu.Bazı işleri yapamaya çalıştım.Aşağıda listeleyeceğim. Ama bahçe işi kurulum ve düzenleme aşamasında çok fazla zaman,emek ve para istiyor.
İlk önce baharda ağaçlar çiçek açmadan budama yapmaya çalıştım. Çalıştım diyorum Ağaçların şekilleri hala içime sinmiyor.Sonuç resimlerde göründüğü gibi bir odun yığını oldu. Hata yaptığım kısım dikenli kuşnurnu parçalarını diğer budanmış dallara karıştırmam oldu. Daha sonra bu dalları toplaması çok zor oldu.

Sonra Yağmur suları ile ıslanmış resimdeki toprak kısmı belledim. Alışkın olmayan biri için ve ilk defa bel gören bir toprak için baya yorucu oluyor.
Ağaçların diplerini bellemeye çalıştım su çukurları oluşturmaya çalıştım.
Bağlarımın budadım ama yanlış budamışım bu sene meyve alamadık
Su depsounu yüksekçe bir yere monte ettim su bağlantılarını yaptım.40 lık hortumu toprak altında bahçenin altına kadar götürdüm.Ama damla sulama sistemini kurmadım. Çünkü sabit suyum yok.

Bahçeye baharda 37 domates fidesi ektim ama bu seneki dolu ve geç soğuklardan sadece 1 tanesi tuttu fidelerin.Ektiğimiz Nokut, kabak, kavun, karpuz, tohumlarından yanlız nohut ve 2 tane domates elde edebildik.

zharugba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön