Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fagu03
Izgarami tava dami?
Ates Abi yaninda bahce salata secenegi off
|
Ne balığı olursa olsun, benim favori pişiriş şeklim, ızgaradır. Bir tek kalkan balığını yağda pişiririm. Balık yağsız ise az bir zeytinyağı, ızgaraya hazır eder.
Terastan salatalık ve domates, yanında biber de olunca bir tek balığı ağlatmamak kalıyor.
)
Palamut balığı; büyük balıkçıların henüz vira diyememeleri nedeniyle, oltacı lardan İnebolu'lu balıkçılarca toplanıp, soğutucularla günlük olarak İstanbul'a gönderilir. İlk balıklar mevsim itibariyle yasak dönemde iyi para getirisi vardır. Büyük otellerin veya sayılı lokantaların menüsündedir.
Bu gün tutulan palamut tartı da 250 gr geldi. Yani çingenelik kalmadı. Çingene tabir edilen ise 50 gr ila 200 gr arası olandır.
Bu göç balığı hızla doğu Karadeniz'e gider. kıyı boyunca hamsi ile beslenen balık, olgun iriliğe ulaşınca tekrar boğaz yolu ile Marmara'ya geçmek üzere geri döner. Bu dönemde balık 500 gr ile 1.5 kğ arasındadır.