View Single Post
Eski 14-08-2014, 20:57   #410
MeyveliTepe
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Sn.Sahire, evet potasyum hidroksit PH seviyesini çok yükseltir ama fungusit olarak kullanılabilirliğine ve kullanım deneyimine ait bir kayıt yok. Alıntı yaptığınız forumda "pH UP" isimli bir ürünün adı geçiyor. Bu ürün General Hydroponics firmasının bir ürünü ve topraksız tarım uygulamalarında besin eriyiğinin PH seviyesini gerekirse ayarlayabilmek için kullanılıyor. O forumda neden funguslara karşı da kullanılır demişler bilmiyorum ama gerçekten başka hiç bir kayıt yok.

Umarım kullandığınız doz fazla değildir, aksi halde tüm yaprakların dökülmesi ve bitkinin zarar görmesi tehlikesi vardır.

Kullanmanız gereken içeriğin potasyum bikarbonat olması daha uygun olurdu. %0,5 (yüzde yarım) potasyum bikarbonat ve %0,5 (yüzde yarım) yağ karışımının "powdery mildew" ve başka bir çok fungus kökenli hastalığa karşı kullanımı ile ilgili çok kayıt, bilimsel makale var. Tüm dünyada organik tarımda kabul edilen girdiler içerisinde mevcut. USDA'in potasyum bikarbonat ile ilgili dökümanını burada bulabilirsiniz. Bu malzemeyi el altında bulundurmakta fayda var. Türkiye'de hammaddeler.com'da 1 kg ve 5 kg ambalajlarla satıyorlar.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön