View Single Post
Eski 14-08-2014, 08:58   #1766
sar-dunya
Ağaç Dostu
 
sar-dunya's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-04-2013
Şehir: Ankara
Mesajlar: 198
Dallarının kuruması normal. Kuruyan dalları dipten kesin. Herşey yolunda giderse yenisi çıkar.

Köklerde bir miktar çürüme olsa da bitkiler oldukça sağlıklı. Belki daha az su tutan bir saksı harcı kullanabilirsiniz. İyi bir bakımla tekrar çiçek açar ve köklenirler. Anladığım kadarıyla bir saksıda iki orkideniz var. Mümkünse ayırmanızı tavsiye ederim, bakımı daha sürdürülebilir olur.

Birçok durumda kökleri görmek sorun teşhisini sağlıyor, ancak sorun olduğundan eminseniz çıkarıp bakın. Bitkiniz saksısına istediği gibi yerleşmek için bir çaba sarfediyor -güzel çiçekler saksısıyla barışık bitkilerden çıkar- ve saksı değişimi bu yerleşme işlemine tekrardan başlaması demek. Bitki sulama suyunu renklendiriyorsa, saksıda bir koku varsa kökleri görmekte fayda var.

Çıktığı saksıya tekrar giremeyen orkide hepimizin sorunu kökler ıslakken yerleştirmeyi deneyin, daha az kırılgan oluyorlar. Saksı harcını geri doldurmayı düşünüyorsanız bir elinizle bitkiyi tutup diğer elinizle saksıyı sallayarak (titreştirerek) parçaların oturmasını sağlayabilirsiniz.

Yapraktaki sıkıntılar gördüğüm kadarıyla parazit kaynaklı değil sanırım. En uçtakini tam bilemedim ama tam orta eksenden yarılma normal birşey.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kimkio Mesajı Göster
Merhabalar, ekte resimlerini gönderdiğim orkidelerim sanıyorum ölmek üzereler. Forumda okuduğuma göre köklerini çıkartarak fotoğraflarını çektim ve ekliyorum. Ancak saksıya geri koymakta da yardımlarınıza ihtiyacım var. Çünkü bana göre saksının üzerinde kaldılar tam yerleşmediler. Benim orkidem iki kök. Bir kökte olan yapraklardan biri sarardı. aynı kökteki başka bir yaprağın üzerinde ise iki adet delik oluştu. Diğer kökteki yapraklar daha sağlıklı ama yine de köklerinden emin değilim. Ben haftada bir içme suyu ile sulamaya özen gösteriyorum ancak ölmelerinden korkuyorum. İki adet dal sapsarı oldu bile Yardım edebilirseniz çok mutlu olurum.

sar-dunya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön