View Single Post
Eski 09-08-2014, 21:03   #44
Manifesto
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 27-12-2012
Şehir: ADANA
Mesajlar: 499
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi garlangufa Mesajı Göster
Merhaba Dostlar,
... Arazinin 4 dönümlük kısmında (şu anda fındıklık) 1000 tavuk kapasiteli bir salma tavuk çiftliği yapayım dedim.

...

Gelelim konuya. 4 dönüm arazide salma tavuk (özgür tavuk) yapacağım fakat kümesleri nasıl olmalı ? yapılacak bina tuğla mı yoksa çelik konstrüksiyon üzerine betopan gibi bir malzeme mi ?, taban beton mu, toprak mı ? ki bu durumda 2 günde bir mutlaka temizlenmeli, buda işcilik maliyetini arttırır. Yükseltilmiş ızgara taban düşünürsek 1000 tavuk için nasıl olmalı ?, folluklar aynı binada mı olmalı ?. Arazinin 150 metre yanı orman ve çakallar var, tilki var, doğan,şahin var (hatta 2 gün önce 8 haftalık feriklerden birini götürmüş doğan).

Önerileriniz, tavsiyeleriniz benim için çok önemli olacaktır. Bu konuda fazla bilgili, olaya bilimsel yaklaşan birini bulmak, helede Trabzonda oldukca zor.

...
1000 tavuk için 400 m2 kapalı alan yeterli olacaktır.Sera tipi bir kümes yapabilirsiniz.Direk seviyesini örgü telle kapatırsınız,yazın havadar olur.Kışında muşamba ile kapatırsınız sıcak olur.

Tabanını; beton masraflı olur derseniz yer sergisiyle örtebilirsiniz.Zaten tabanı 3-4 cm kaba talaş veya balya sapıyla döşeyeceksiniz.

Yumurtalıkları kapalı alan içine yapmalısınız.Yemlik ve suluklarda kapalı alan içinde olacak.Gezinti alanlarının etrafını örgü telle kapatacaksınız fakat zararlılara karşı teli toprağa ya betonla sabitleyeceksiniz ya da toprağın 30-40 cm kadar derininden çekeceksiniz.

1000 tavuk yapacaksanız hepsi aynı cins olmasa iyi olur.3-4 farklı ırk çalışabilirsiniz.

Manifesto Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön