Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SDurul
O tohumlardan büyüyen biberlerin hepsi fotoğrafladığınız biber gibi mi, anlayamadım.
Geçen sene Antep biberleri kızarmadan havalar soğumuş ve biz biberleri yeşilken toplamıştık. Dolayısıyla salçaya katamadık ve onlardan dolma yaptık. Hatırı sayılır derecede acıydı.
|
Bazı kökler dolmalık tipte, koyu yeşil, acı biberler verirken, bazıları da yine koyu yeşil renkli, çarlistona benzer yapıda, hafif acı veya tatlı ürünler vermişti. Asıl Antep biberi olan dolmalık tiptekiler de, Gaziantep'te yediğimiz kadar acı değildiler. (Zannedersem bölgemizde yetişme süresi boyunca maruz kaldıkları sıcaklık toplamının, Gaziantep'teki değerin altında kalmasından)