View Single Post
Eski 04-08-2014, 11:26   #142
fahris
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 04-03-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 18
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi jinekolog1959 Mesajı Göster
Sn. fahris bey

Bu soruya cevap vermeden önce bir gün bekledim. Ümit ettim ki sorunuzun içinde barındırdığı çelişkileri kendiniz fark eder ve mesajınızı geri çekersiniz. Ama şu anda görüyorum ki soru yerinde duruyor.

Cevaptan önce, doğa aşığı ve bilim insanı olduğu her halinden belli olan ve forumun en paylaşımcı isimlerinden Sn. cnrtkt hakkında yazdığınız haksız ve acımasız yorumu da çok yadırgadığımı öncelikle belirteyim. Kendisinden özür dilemeniz gerektiğini düşünüyorum.

Cevap yerine ben de size bazı sorular yönlendireceğim:

1- Ceviz yetiştiriciliğinin tüm önemli sorunlarını (arazi, tür, yetiştiricilik sistemi, vs.vs.vs.) hallettiniz de sıra fidanların hangi firmadan alınacağına mı geldi ki bu konuya takıldınız?

2- Herhangi bir kitabı okumuş olmak, o kitapta gizli ya da aleni pazarlanmakta olan başka bir ürünü de almayı zorunlu kılıyor da, bundan benim mi haberim yok? Siz bir kitap alıp okuduğunuzda, orada reklamı yapılan ürünü hemen gidip alıyor musunuz?

3- Bir şey almanız gerektiğinde, aynı kalite ve güvenilirlik düzeyindeki ürünler arasında bir seçim yaparken, diğerlerinin iki katı pahalı pazarlanan ürünleri mi tercih ediyorsunuz?

4- Paylaşım yazımın sunuş bölümünde insanların hayali fizibilite raporlarıyla yanıltılıp yıkıma uğratılması konusundaki hissiyatımı açık seçik belirtmişken, bana isim ve firma bazında soru yönelterek ne yazdırmayı amaçlıyorsunuz?

5- Forumu takip etmedikleri için cevap şansı olmayan bir şahıs veya firma hakkında yazı yazmanın etik olmadığını bilmiyor musunuz?

6- Bu gece herkesin yararlanabileceği 'çit dikimi' üzerine bir yazı yazmayı düşünürken, sizden başka kimseye faydası olmayacak bu yazıyı bana yazdırmış olmaktan mutlu musunuz?

7- Eğer bu forumun ortasına düşmüş çok zeki ama kötü niyetli bir provokatör değilseniz, soru, yargı ve yorumlarınızı aklınıza düştüğü anda paylaşmak yerine bir müddet tartıp, ölçüp, biçip üzerinde düşündükten sonra yazmayı düşünebilir misiniz?

Saygılarımla,

Not: Polemiklere ayıracak vaktim yok. Sayfamdaki mesajınızı silerseniz, bu yazı da 24 saat içinde silinecektir.
Sayfanızdaki mesajlarımı sizi üzmemek adıan silmek isterdim ancak maalesef bu işlemi yöneticiler görüyorlarsa onların yapmaları gerekir.. Beni de yanlış anladığınızı ifade etmenin yanı sıra sizi üzmüşsem kusuruma bakmayınız..

fahris Çevrimdışı   Başa Dön