View Single Post
Eski 04-08-2014, 03:53   #40
s.serdar
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-10-2011
Şehir: ankara
Mesajlar: 1,478
Bana göre meyvenin yaradılış ve doğasında kurt yoktur ve kurt ile meyve bir ortak yaşam biçimi değildir. Kurdun varlığı meyve için bir hastalıktır ve hastalıklı bir meyve tercih edilecek bir gıda değildir. Tüketicilerin büyük bir bölümü ile bu işin marketingini yapanların tamamı, kurtlu ve hastalıklı meyvelerin pazar payını çok düşük tutmalarıdır.

Meyvede kurt oluşumu meyvenin daha doğal, ilaçlanmamış ve kimyasallarla alakadar olmamış olduğu şeklindeki düşünceler tamamıyla şehir efsanesi veya züğürt tesellisi ya da kirli üreticilerin yaydığı bir safsatadan öte değildir. İçimde bu efsanenin ortaya çıkmasında manav ve pazarcıların büyük katkısı olduğuna dair ciddi bir inanç da var.

Meyvesine göre yanlış zamanda, yanlış oranda ve yanlış etkin madde ile yapılan her ilaçlama kurtlu meyve oluşumunun nedenidir. Cinsine göre mercimek veya fındık büyüklüğüne ulaşan meyve, zirai mücadelesi veya ilaçlaması yapılmadığı taktirde kurtlanabilir. Kurtlanmış olması hiç bir şekilde ilaçlanmadığı anlamını taşımaz. Hatta zamanından önce veya sonra fazlası ile yapılan bir ilaçlamanın kurtlanmayı engelleyemediği bilinen ve yaşanan bir gerçektir.

İlaçlara bağışıklık kazanmış kurtlar ile bunlara sebebiyet veren pupa lavra, kelebek ve sineklerin olmadığını nereden biliyorsunuz?

Meyve iç kurtlarının insan sağlığı açısından ne kadar zararlı oldukları konusunda olumlu ve olumsuz akademik bir araştırmaya rastlayamadım. Ama yaygın bir söylenti mide asidine dayanamayacakları yönünde. Ancak bu kurtların bünyelerinde parazit, bakteri ve virüs taşımadıkları yolunda ciddi bir kaynağa ulaşamadığımı da belirtmeden geçemeyeceğim.



Eğer yarın, bir gün böyle olursanız hiççççç karışmam.

Name:  kurt.jpg
Views: 2755
Size:  48.2 KB


s.serdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön