Konu: Arıcılık
View Single Post
Eski 04-08-2014, 02:29   #233
irfan çiçek
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 17-05-2013
Şehir: SAMSUN
Mesajlar: 5
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Asoo Mesajı Göster
Birinci ihtimal, tercih edecekleri daha iyi bir kaynak buldular.

Bu sene arılarım ıhlamur ağacını çok yoğun şekilde ziyaret ederlerken, ismini bilmediğim bir çalı çiçek açtı. Ve arılar ıhlamuru terk ettiler. O çalıların üzeri ise yüzlerce arı ile doluydu.

Şu anda da arıların çokça ziyaret ettikleri bir sarmaşık, kovanların hemen yanı başında olmasına rağmen arıcıklarım uzakta, bilmediğim bir yerden nektar ve polen taşıyorlar. sarmaşık bomboş.

İkinci ihtimali düşünmek bile istemiyorum.
Tam olarak soruyla alakası olmasada bu konu yıllar önce yaptığımız bir çalışmayı aklıma getirdi bu çalışmaya göre bal arılarının atomların manyetik alanlarını algılayabildiklerini ve bunu nektar kaynaklarına ulaşmada etkin bir şekilde kullandıklarını keşfetmiş ve bu çalışmayı detaylandırıp geliştirebilirsek bal arılarının yönlendirilebileceğini tez olarak sunmuştum tabi hocalar tarafından gereksiz ve anlamsız bulunarak ciddiye alınmamıştı konuyu açık bir şekilde deney yoluyla ıspatlamama rağmen. .Maalesef son yıllarfa dünya çapında arı kolonilerinin bilinen sebebler dışında yok olması dikkate değer bir hale geldi.Bu konuda üniversitedeyken o çalışmalarıma dayanarak dümya üzerindeki gerek baz istasyonları gerekse yoğun manyetik karmaşanın etkili olduğunu düşünüyorum.Arıların antenlerindeki boğumları ve anten hareketlerini detaylı bir şekilde izlerseniz koku alma dışında da bu organlarını adeta bir algılayıcı olarak kullandıklarını görürsünüz arılar muhteşem yaratıklardır ve arılarla ilgili daha bir çok konuyu tam açıklayabilmiş değiliz mesela 12 çeşit arı dansı var ve bunların sırrı konum belirtme dışında tamamen açıklanabilmiş değil.

irfan çiçek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön