View Single Post
Eski 03-08-2014, 14:23   #1759
Charlaux
Ağaç Dostu
 
Charlaux's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-06-2011
Şehir: Istanbul / Columbus, Ohio (ABD)
Mesajlar: 1,260
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dinozor Mesajı Göster
Benzer bir phalaenopsis bende de vardı ama "özel bir tür" olarak satıldığından ne olduğunu hiç öğrenemedim Minyon ve hatırladığım kadarıyla çiçekleri MxT ile oldukça benzerdi, eve geldikten kısa süre sonra kaybettim. Alttan bir sürü keiki vermişti aldığımda, acaba ilgisi var mı diye düşünüyorum... Bu yıl yine kimliksiz, minyon bir ufaklık daha aldım ve yine ilginç bir şey yaşıyoruz: terminal çiçek sapı Çiçeklerini açınca paylaşacağım, ölmeden önceki son çiçekleriymiş Benim içinse ilk çiçekleri olacaktı. Sebebini çok merak ediyorum, yetiştirenlere söyleyeceklerim var!

Sayın Charlaux, küçük siyah nokta uzun süredir orada ise ve yayılmıyorsa mekanik bir hasar olabilir. Bitkide yeni yara oluşturarak bir şeyler bulaşması riskini arttırabilirsiniz ki mevsim itibariyle ekmek bile kısa sürede mavi-yeşil bir ormana dönüşebiliyor. Siz yine fotoğrafını koyun, belki daha ciddi bir şeydir, görmeden yönlendirme olmasın.

Aslinda bir ture ozel demek ne kadar dogru bilemiyorum ama sanirim secereli demek en mantiklisi. Nasil ki bir golden retriever'in genetigine islenmis ozellikleri oluyorsa orkide turlerinde de bu durum mevcut. Aileleri belli secereli bir urun aldigimizda turun anne/babasinin karakterlerine gore yorum yapabilecegimizden buyuk bir avantaj sagliyor bakimi konusunda.Yukarida da ornegi bulunan NOID (No identification = tanimlanamayan) orkidelerderinde bir ailesi var ki bu kadar cesit cesit renkliyor tabii ailelerini ne kadar karistirtiklarini bilemedigimizden supriz yumurta gibi karakterleri oluyor ve NOID orkidelerinin cins turlerle caprazlanmasindan olan orkidelerin kaydi kabul edilmiyor.Bu tur orkideleri ebay gibi sitelerden biraz arastirmayla bulmak oldukca kolay,bazi nurseryler (bitki bakimevi) satislarini arttirmak amaciyla buraya kayit oluyorlar.Tzu Chiang Tetralitz'im 4 sene Britanya havasindan sonra mis gibi Turkiye'nin havasini icine cekince bir sok yasadi herhalde

En kisa zamanda fotografini cekip yine bu mesaja ekleyecegim.Tesekkur ederim tekrardan

Charlaux Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön