View Single Post
Eski 03-08-2014, 11:43   #1757
Charlaux
Ağaç Dostu
 
Charlaux's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-06-2011
Şehir: Istanbul / Columbus, Ohio (ABD)
Mesajlar: 1,260
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi esra_al Mesajı Göster
kök boğazının tam resmini gönderin. yapraklarda fazla güneşten lekelenmeler var sanırım. yaprakları ince geldi? sanırım arı türlerden biri **** primary hibrid? hiç kök var mı? acaba tetraspis falan mı? benim de 3 tane özel tür phalim var onlara benziyor yaprakları.
Merhaba sn.dinozor ve sn.esra_al,
Oncellikle cok cok tesekkur ederim;biraz dikkatle yasayacak gibi duruyor fakat sizlerin yardimiyla )

Dogru bildiniz,kendisi bir phalaenopsis Tzu Chiang Tetralitz (mitcholotzii x tetraspis) aslinda hala saglikli eski sahibinden kalaniyla hayata tutunmaya calisan bir seker o.Once Ingiltere'nin kuzeyinden Iskocya'ya yol aldi ardindan Iskocya'nin sogugundan geldi Istanbul sicagina.

Yapraklarda biraz kivriklik disinda degisen pek bir sey olmadi aslinda;sadece sariya donuk yaprak biraz tokezledi ama durum ustteki resimdeki kadar kotu degil onu belirtmem lazim yani o kadar soluk bir yesil degil hicbir zaman Benim su anlik tek yaptigim oksijenli su karisimli pamukla yapraklarini temizliyorum sonrasinda bir baska pamuk ve mendil yardimiyla silerek kendi haline birakiyorum,arada biraz sut surerek yapraklarin guzel gozukmesine de onem gosteriyorum.

Govdede uzun zamandir cok kucuk bir alani kaplayan siyah nokta var ancak orayi nasil alacagim neyle alacagim cozemedim.Altinda da yeni kok olusumu oldugundan orayi temizleyip tarcinlamam alttaki koke zarar verebilir hatta koku curutebilirmis diye okumustum orkidem icin arastirmami yaparken.

Kokler deseniz kap icinde yesil kokler mevcut hala ancak kokler kahverengili yesilli ilerliyor ben oyle anladim cunku ara kisim kahverengi sonra devami yine yesil ve bir tane gelisen koku var su anda yani anlayamadigim bir durum )

Ve sn.dinozor'un da dedigi gibi bazi orkidelerle aram hic iyi degil,ozellikle NOID olarak bilinen (Big Leaf Orchid forum • View topic - Phalaenopsis Identification linktede fotografi mevcut )
Sogo Lisa
Sogo Pride
I-Hsin Sunflower
Brother Lawrence
Brother Passat
Taida Lawrence
bunlardan birisi oldugunu tahmin ettigimiz sarisinim guzelim beni sasirtmaya hep devam etti nasil bu kadar saglikli kalir nasil hep buyur anlamiyorum ama hasta olan bir orkide her zaman daha ogretici size daha deneyim katan bir olay.
Not: Arkadaşlar maalesef boyut küçültme sitem çalışmadığından ve tek fotoğraf yüklenebildiğinden bu fotoğrafları şimdilik link olarak yüklüyorum.En kısa zamanda meseleyi çözüp veritabanına katacağım.

http://i.hizliresim.com/Ld3D20.jpg
http://i.hizliresim.com/72vDol.jpg
http://i.hizliresim.com/6YnNk9.jpg
http://i.hizliresim.com/WWYDEP.jpg

Sevgiler

Eklenen Resimler
 
Charlaux Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön