View Single Post
Eski 02-08-2014, 19:06   #370
ertugrula
Ağaç Dostu
 
ertugrula's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-10-2008
Şehir: Silivri / İstanbul
Mesajlar: 114
Sn Ateşkaptan,

Merhaba,
Bir süredir sayfanızı izlemekteyim. Bir yandan çalışmalarınızdan yararlanmaya çalışırken, bir yandan da yayınladığınız fotoğrafları imrenerek izliyorum. Fakat imrenerek izlediğim yalnızca ürettiklerinizin fotoğrafları değil. Aynı zamanda güzel ilçenizin fotoğraflarını da imrenerek izliyorum.

Ben de deniz kıyısı bir ilçede oturuyorum ve denizle ilgili her şeyi seviyorum. Fakat son mesajınızda yazdığınız şey tüylerimi diken diken etti.

"Kum Midyecileri". Onlar denizin katilleridirler. Girdikleri bir alanda dip yaşamı tamamen yok oluncaya kadar bir yere gitmezler. Gittiklerinde de geride bir şey kalmaz.

"Bu yıl mevsiminde hiç barbunya avlanmadı. Bu ilk sonucu oldu. Bunun etkisini bir kaç yıl çekeriz." demişsiniz. Emin olun, şimdiden önlem almaz ve bir daha gelmelerini engelleyemezseniz bir daha hiç barbunya avlayamayabilirsiniz. Tabii diğer dip balıkları da yok olacağından onları yemeğe gelen büyük balıkları da göremeyebilirsiniz.

Otuz beş yıl kadar önce bizim burada kum midyecileri birden ortaya çıktılar. On yıl kadar sonra artık kum midyesi kalmadığı için işi bıraktılar. Bu arada dip balıkları yavaş yavaş azalmaya başladı. Onlar işi bıraktığında, kum midyesi ile beraber dip balıkları da bitmişti. Aradan geçen bunca yıldan sonra hala dip balıkları yok. Başka yerlerde avlanmış balıkları getirip sattıklarında, bu balıklar eskiden burada da avlanırlardı diyoruz.

Lütfen dikkatli olun ve şimdiden önlem almanın bir yolunu bulun. Sonra çok geç olabilir. Marmara kıyılarının birçok bölümü kum midyecileri tarafından katledildi.

ertugrula Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön