View Single Post
Eski 01-08-2014, 11:36   #211
Sakaki
Ağaç Dostu
 
Sakaki's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-06-2010
Şehir: Adana
Mesajlar: 4,815
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tt_tez Mesajı Göster
Toprağını değiştireli iki ay olmuştur belki biraz daha fazla. Kök çürümesi aşırı sulamadan kaynaklanıyor diye biliyorum, fakat fazla sulama yapmadığımı düşünüyorum. Umarım dediğiniz gibi kurtarabilirim.

toprak değişimde kulandığım toprağın özellikleri ( şu an hatırlamasam da ) iyi diye düşünüyorum çnünkü bu başlıkta daha önceden fotoğraflarını da attığım bonsaimde kullandığım toprakla aynı toprak onda böyle bir sorunla karşılaşmadım o yüzden diyorum ama tabi farklı tür olduğu için belki daha geçirgen bir toprak gerekliydi. peki şimdi tekrar toprak değişimi yapsam bu mevsimde sıkıntı olur mu ?
Sn tt_tez

Zaten sorunu fotoğraftan tespit etmek ve teşhis koymak çok zor olduğu için, marketten alınan hazır bonsailerde en sık karşılaşılan sorun olan kök çürümesi olabileceğinden yola çıkarak size yardımcı olmaya çalıştım. Bunun haricinde elbette mantar, hastalık ve zararlılar, besin eksikliği, hatalı bakım ve yetiştirme koşulları, vs. gibi başka sorunlar da olabilir bitkinizde ki bunları bir resme bakarak söylemek takdir edersiniz ki çoğu zaman imkansız...

Bunu anlamak için yapacağınız en iyi şey, bitkinizi yakınlarınızda bulabileceğiniz ve bu konulara vakıf, kalifiye birisine (örn. ziraat mühendisi, vs.) göstermeniz olacaktır.

Ayrıca bitkinizin türüne özgü bakım ve yetiştirme koşullarını, besin ve su ihtiyacını ve rejimini, vs. iyi araştırıp öğrenmeniz ileride bu tür sorunlarla karşılaşmamanızı sağlayacaktır.

Ayrıca, yaşadığınız bölgeye uygun ve bonsai yapmaya elverişli fidanlar edinerek bonsaiye devam etmeniz, hazır bir bonsaiye oranla hevesinizi daha canlı tutacaktır.

Başarılar dilerim.

Sakaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön