View Single Post
Eski 30-07-2014, 20:34   #1749
Charlaux
Ağaç Dostu
 
Charlaux's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-06-2011
Şehir: Istanbul / Columbus, Ohio (ABD)
Mesajlar: 1,260
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bhk Mesajı Göster
Merhabalar daha önce de yazmıştım resimleri ile birlikte. Çiçek sapım kurumaya başladı ve bende dibinden kesmek zorunda kaldım. Şimdi kapali balkonda direk güneş almayan bol nemli bir yerde. Ölecek artik dediğim günden beri neredeyse on tane yaprak veren hem aşağıdan hem yukardan üstelik hiçbir besin takviyesi vermedim mart ayindan beri sadece sevgimi veriyorum. Fakat nasil çiçek sapı verecek bilmiyorum bundan sonrası için yardıma ihtiyacım var. Ayrıca ne kadar doğru bilemem ama yumurta kaynattigim suyu soğuyunca sulama suyuyla birlikte döküyorum.sulamayi da o istedikce yapıyorum alanya nin hava şartlarını da bilerek bana yardımcı olur musunuz ?
Merhaba sn.bhk,
Elinizde bulundurduğunuz ve çoğumuzun bulundurduğu türler NOID Phalaenopsis olduğu için net bir bilgi vermek ve bulabilmek zor.Örneğin phalaenopsis tzu chiang tetralitz x mitcholotzi olan orkidemin çiçek sapı kurumayıp açmadığında yukarıda bahsettiğim bigleaforchids sitesinden anne ve baba türlerin kolay kolay çiçek sapı kurutmayan türler olduğunu öğrendim.Bu bilgiyi vermemdeki sebep orkidelerde de size daha uygun bir tür bulabileceğiniz.

Ancak genel olarak neden orkidem çiçek vermiyor sorusunun cevapları American Orchid Society (AOS)'te mevcut.(bknz.https://www.aos.org/Default.aspx?id=84)
Orkidenizin yeterli ışık almaması örnek verilmiş ve bunun yaprak rengine bakılarak anlaşılabileceği açıklanmış.( koyudan ziyade açık yeşil )orchidworks'te okuduğum bir yazı gece gündüz ısısı farkının öneminden bahsediliyordu.Son olarak bigleaforchids'te okuduğum orkidenin büyüme döneminde olabileceğiyle alakalı (bknz.Big Leaf Orchid forum • View topic - Understanding My Phalaenopsis)
Umarım yukarıdaki kaynaklar sorunuza yanıt bulmanıza katkı sağlamıştır.Herkesin bayramı kutlu olsun
Sevgiler

Charlaux Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön