Dün aynı nohutu kokusunu denemek amaçlı yemeğini pişirmek için suda ıslattım. Normalde her zaman suda ıslattığım normal! nohutlardan o sözünü ettiğiniz kötü koku gelirdi bekleyince yani mayalanırmış
. Bu organik olandan hiç gelmedi o koku. Demek ki organik! nohut üreticileri bildiğimiz nohuttan farklı birşey yetiştirmişler(organik diye herşeye atlamamak gerektiğini de öğrenmiş oldum böylece).
Şimdi hatırladım, babam Bolu dağlarındaki köylülerin (eskiden bizim araba Bolu dağlarında su kaynatırdı) maya olarak nohut kullandıklarını ama nasıl yaptıklarını bilmediğini söylemişti bir zamanlar. Ben o anda konuşulan iki konuyu karıştırıp, yoğurtta sanmıştım da ne alaka diye düşünmüştüm.
Bugün gidip bizim normal nohutlardan biraz alıp, yeniden deneyeceğim