View Single Post
Eski 21-07-2014, 05:59   #1
birnefestoprak
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
Anatohum 2014

Proje gonullulerinin taleplerini 10 Ocak 2015 gunu sonuna kadar iletmeleri gerekmektedir.

Bu genel baslik altinda, kisa adi ANATOHUM olan Anadolu Tohumlari'ni Koruma ve Yayginlastirma Projesi kapsaminda, kimisi cok nadir ve/veya tarihsel/kulturel/ekonomik oneme sahip cesitler tanitilacaktir.

Proje kapsamina alinan yerli tohumlarin tamami, simdilik yenilebilir bitki turlerine aittir. Soz konusu tohumlar, kimi zaman belli bir aile, mahalle, koy ya da daha buyuk yerlesim/yayginlik birimlerinde nesiller boyu ekilen atalik tohumlar olabilecegi gibi, amator ureticiler tarafindan islah edilmis ya da ticari seleksiyonla/uretimle elde edilerek yillar icinde geleneksel/yaygin sekilde ekilir hale gelmis ve capraz tozlasmaya ugradigi haller disinda her ekimde aslina uygun meyve veren tohumlar da olabilir.

ANATOHUM Projesi'nin tohumlari, ilk asamada, cesitli lojistik/teknik nedenlere bagli olarak onceden belirlenmis proje istasyonlari tarafindan yetistirilecektir. Tohumlar cogaltilarak, takip eden senenin tohum paylasim etkinligiyle proje yetistiricisi disindaki uyelere de dagitilmaktadir. Kimi tohumlar, ilk senede proje yetistiricileriyle birlikte diger uyelerin talebine de sunulmaktadir.

Proje yetistiricilerinin agaclar.net kapsaminda yer alan uyelerinin listesi asagidaki gibidir:

Proje ana merkezi:
birnefestoprak

Ana istasyonlar:
bahcedenn
heyyamola
MeyveliTepe


Diger istasyonlar:
ciroz
dagsa_reklam
h_dogan
loveforlife
Muda
oz26
SDurul
Taşlıbahçe


Projeye agaclar.net uzerinden dahil olan uyelerin tohumlari ilkin, etkinlik takvimine uygun olacak sekilde, agaclar.net catisi altindaki tohum paylasim etkinliginde dagitmasi beklenmektedir.

Yore ve cesit ismi belli olmayan ya da bu bilgilere butun cabalara karsin ulasilamamis tohumlara, yetistirmede birlik saglamak ve amator seviyede yerli tohum yetistiriciligi entelijansiyasini gelistirmek adina ANATOHUM Projesi kapsaminda isim verilmektedir. Proje yetistiricilerinin etkinlik kapsaminda gerceklestirecekleri dagitimda bu isimlere uymasi beklenmektedir.

Proje yetistiricilerinin, bu sene sadece kendilerine acilan proje tohumlari icin talepte bulunduklarini bildirmeleri gerekmektedir. Tohum paketleri, yetistiricilerin talebine gore hazirlanacaktir.

Bu baslik altinda, zaman zaman ANATOHUM Projesi'ne Agaclar.net uyeleri tarafindan bagislanan tohumlara ait yetistirme bilgileri ve tohumlardan yetistirilen bitkilerin resimleri de yayinlanacaktir. Bu bilgileri yayinlarken, tohumu bagislayan uyelerin kimliklerini "bunun tohumundan bana da gonderir misiniz" tarzindaki isteklerin ve ozel mesajlarin onune gecmek icin, sakli tutacagim. Soz konusu uyeleri, projeye bagisladiklarini dusundukleri tohum icin ilgili mesajda kaynak olarak gosterilmeyi arzu etmeleri halinde aciklayabilirim.


Düzenleyen birnefestoprak : 05-01-2015 saat 19:38
birnefestoprak Çevrimdışı   Başa Dön