View Single Post
Eski 18-07-2014, 17:57   #22
birnefestoprak
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SDurul Mesajı Göster

Birisine herhangi bir şey gönderip göndermemek kişilerin inisiyatifindedir. Kimse kimseden zorla bir şey talep etmiyor ve almıyor. Göndermezsiniz, olur biter.

İstediyse bile sadece istemekle yetinmemiştir. Tohum dağıtımlarında katkısı yadsınamaz.
Sn macuroglu lutfen benim tohum istegimle ilgili mesaji yayinlasin. Incik Biberi'yle ilgili genel forum ustunden birkac soru sormusum; eger o sirada istemis olsam orda gozukurdu (ben sanki takas etkinligine gondermesini rica ettim diye hatirliyorum ama mesajlarimda boyle bir ifade yok). Eger kendisinden ozel mesajla tohum isteginde bulunduysam ve ozel mesaj gonderdiysem, 9-10 Temmuz gibi gondermis olmaliyim; sadece bahce sayfasini degil bu tarihler icin kendi ozel mesaj kutusunu da tarasin lutfen. Mesajlarimi silmisimdir diyecegim ama tarih yakin, ozel mesaj gondermis olsam hatirlamamam belki imkansiz degil ama cok sasirtici olurdu.

Anadolu'daki ciftcilerin/koylulerin bir kismi cok garip. Hukumet 2006'da tohumculuk yasasi cikariyor. Aradan 8 sene gecmis, hukumete bu kadar sure icinde bunun hesabini sormuslardir herhalde diyoruz ama masallah tohum genetigi konusunda uzman olmuslar da yerli tohumculuk icin nasil bir katkida bulunmuslar haberimiz yok. Yakinda bakanligin talimat verdigi bir yetkili gelip "artik Incik Biberi ekmen yasak, sadece bu listedekileri ekebilirsin" derse gorecegim ne yapacagini... Tarlaya degil, kendi evlerinin bahcesine gizli gizli ekip sabah kahvaltida menemene katarlar artik...

birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön