View Single Post
Eski 18-07-2014, 07:05   #12
h_dogan
Moderatör
 
h_dogan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-07-2007
Şehir: Adana
Mesajlar: 6,003
Sn. macuroglu sizin tereddütünüzü anlıyorum ama size katılmıyorum. Bizim takastaki amacımız yerel(atalık) yani bir daha ekildiğinde aynı ürünü alabileceğimiz tohumları yetiştirmek ve bunları olabildiğince fazla kişiye dağıtmak.

Biz amatör olarak bir şeyler yapmaya çalışıyoruz Sn. birnefestoprak ise hem satıyor hem dağıtıyor. Şu bir gerçek ki herkes kendi için bir şeyler yapıyor. Siz de belli bir noktaya kadar yardım edersiniz ondan sonra yine kendinizi düşüneceksiniz bu hepimizin doğasında var, benciliz.

Benim de dağıttığım mini kiraz domates aslında hibrit bir çeri domatesten yıllarca selekte ettiğim bir çeşit. Ben talep eden herkese göndermiştim, çok da verimli bir çeşit.

Siz tohum gönderdiniz ve elinizde olmayan nedenlerden ötürü o sene bütün ürünlerinizi ve tohumlarınızı kaybettiniz (bu sene benim eski tohumlarım olmasa yani benim gibi). Siz de x kişisine tohum gönderdiniz ve ondan rica ettiniz tohumlardan tekrar size göndersin diye. O kişi size göndermezse o zaman yargılayın haklısınız.

Kimse kimseye bir şeyler göndermek zorunda değil. Burası zaten kimsenin (Sn. malina hariç ) malı değil. Kimse zorla bir şey yaptıramaz kimseye.

h_dogan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön