View Single Post
Eski 16-07-2014, 22:40   #2
Ludisa Excellence
Ağaç Dostu
 
Ludisa Excellence's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-11-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 225
Bu konuda sanırım bir şeyi daha açıklamak gerek oda deniz kabuğu ve yumurta kabuğunun bu tür terestirikler de kullanımı ki, deniz kabuğu dendiğinde ilk aklıma gelen ölü Bivalvia ların, Gastropoda ların, Crassostrea ların ve hatta Scaphopoda ların kabuklarının un gibi öğütülüp harca katılması halinde hazırladığınız media da son derece yüksek mineral/tuz yükü elde etmeniz mümkün.

Aynı şekilde yumurta kabuklarını da un gibi öğütüp harca katmak bu açıdan riskli, kaldıki yumurta kabuğundaki bir diğer sorun ise yumurta zarının kabuktan ayılması. Bunun için kabuları kaynatıp zarlarından ayırmanızda fayda var.

Cypri si, Paphi si, Phragmi si Seleni si Mexipe si ni kapsayan Cypripedioideae alt familyasına sahip yüksek pH isteyen (ve ve ya Düzenli Ca Salınımı yapan bir oram )türlerde gerek yumurta kabuğu gerek deniz kabuğu ( ki deniz kabuğu çok geniş ve bence şu an için gereksiz bir kavram) iri parçalar halinde biraz ufalandıktan sonra harcın en üst kısmına, bir köşesine, az bir miktar koymakta fayda var. Her sulamada osmocote gübre gibi çalışması amaçlı düzenli Ca salınımı için (örn. yumurta kabuğu ) .

Bir başka konuda, aynı şekilde Sphag. kullanımıda alkaliteden hoşlanan bu türler için riskli.
Onu gerekirse ayrı tartışırız )

Phragmipedium kovachii ve ya diğer adı ile Phragmipedium peruvianum sevdiğim bir tür ve @kelebek çalısı konuyu açtığınıza göre umarım bir saksı P. kovachii fotosu da eklersiniz.

Saygılar.

Ludisa Excellence Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön