View Single Post
Eski 16-07-2014, 21:17   #12
Şehirli
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 14-09-2013
Şehir: Ankara
Mesajlar: 27
Benim başıma geldiği için biliyorum Ankara buyukşehir belediye sınırları içerisinde eskiden köy, yeni mahalle olan yerlerde yapılaşma izinle oluyor.
Benim bağlı bulunduğum kazan ilçesine bağlı mahallede, kendi köyüme yakın yerde satın aldığım 4252 mt tarlama bahçe işleri için ev yapmayı planlamıştım geçen sene temel attım bu sene inşaatı yaparım diyordum bu sene mart seçimlerinden hemen sonra tutanak tutulup ceza kesildi.
Temel mt bazı alınarak yuklu bir ceza ödedim (esnaf olduğum için devletin alacağı olduğu zaman nasılda şahin kesildiğini biliyorum hesaplarınıza anında paranız varsa bloke koyuyor) hemen ruhsat işlerine başladım.
Kazan belediyesine muracat için gittiğimde, 5000 mt altındakı imarsız yerlere ruhsat verilmediği belirtiler tarlam 4252 mt ne olacak dedim? sağındakı solundakı parsellerden yer bakmamı 5000 mt tamamlamamıı istediler.
komsu tarlalar buyuk parsel ve tek tapu dedim. Benim köyün yerlisi olduğum için istinaden köy içi gösterip ruhsat almama izin verdiler.
Demem o ki konteynir koymak için beton temel atacaksınız bunu tespit edip ceza kesebilirler, benim ruhsat almak için sorduğumda konteynır bile ruhsata tabi dediler.
Velhasıl 3+1 köyde vakit gecirebilmek için planladığım köy evine, şehirde nasıl ruhsat alınıyorsa bende aynı produsurleri uyguluyorum ( yapı denetim,zemin etud, harçlar, mimar, muhendis proje onayı vs)

Şehirli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön