View Single Post
Eski 15-07-2014, 18:45   #1221
tWoFuNN
Ağaçsever
 
tWoFuNN's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-01-2013
Şehir: Çorum-Osmancık
Mesajlar: 95
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hka Mesajı Göster
Sayin A_NOMAD,
Oncelikle cevap icin tesekkurler. Tavsiyelerinize uyarak forum kurallarini okuyup tanitma kisminida kendimden bahsettim. Kisaca burada da bahsedecek olursam, asıl mesleğim makine mühendisliği ve iş güvenliği uzmanlığı. 2 aydir bahceli mustakil bir evde oturdugum icin hobi olarak kucuk bahcemde amatör olarak sebze ve meyve yetistirmeye basladim.
Cileklere gelecek olursak, resimlerde toprak biraz kuru gozukmus ama 2 gunde bir sulama yapiyorum dolayisiyla toprak cok kuru kalmiyor ama malum 2 gundur hava sıcaklıkları baya bir artti. Asil sorun cilek fidelerimde baya bir cicek olmasina ragmen bu ciceklerin meyveye donusmemesi.
Ilginizden dolayi tekrar tesekkur eder, iyi aksamlar dilerim.
Sayın hka,
Öncelikle foruma hoşgeldiniz. Çileklerinizin üzerindeki çiçekler arılar ile tozlandıktan sonra çiçek yapraklarını döküp meyveye dönüşecektir. Bitkinize gerekli beslemeyi yaparak ( Organik veya kimyevi gübre ile) çileklerinizin gelişimine katkıda bulunabilirsiniz. Merak etmeyin bir müddet sonra çilekleri toplamaya başlayacaksınız. Havalar malum kavurucu. Bu yüzden gerekli zamanda, yeterli miktarda su vermeyi unutmayın. Bir resimde yaprak ucunun kahverengi olduğunu gördüm. Büyük ihtimal potasyum eksikliği var. 20-20-20 gübresi uygularsanız hem verime, hem de bitki gelişiminde olumlu sonuçlar alırsınız. Kolaylıklar diliyorum.

tWoFuNN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön