View Single Post
Eski 15-07-2014, 10:48   #1219
feyzon
Ağaç Dostu
 
feyzon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-02-2008
Şehir: İstanbul, Bolu
Mesajlar: 289
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hka Mesajı Göster
Sayin A_NOMAD,
Oncelikle cevap icin tesekkurler. Tavsiyelerinize uyarak forum kurallarini okuyup tanitma kisminida kendimden bahsettim. Kisaca burada da bahsedecek olursam, asıl mesleğim makine mühendisliği ve iş güvenliği uzmanlığı. 2 aydir bahceli mustakil bir evde oturdugum icin hobi olarak kucuk bahcemde amatör olarak sebze ve meyve yetistirmeye basladim.
Cileklere gelecek olursak, resimlerde toprak biraz kuru gozukmus ama 2 gunde bir sulama yapiyorum dolayisiyla toprak cok kuru kalmiyor ama malum 2 gundur hava sıcaklıkları baya bir artti. Asil sorun cilek fidelerimde baya bir cicek olmasina ragmen bu ciceklerin meyveye donusmemesi.
Ilginizden dolayi tekrar tesekkur eder, iyi aksamlar dilerim.
Sayın hka, çilek sürgünlerinin yaprak çıkan kısımlarını hafifçe toprağa batırır ve oynatmazsanız bir süre sonra kökleneceklerdir. Aradaki sürgünü kuruyana kadar kesmeyebilirsiniz. Böylece bir çok çilek oluşması mümkün olabilir. Çileklerin meyveye durması zaman alabiliyor. Öncelikle iyi bir gelişme göstermeleri gerekiyor. Tozlaşma için başka bir çeşide veya arıya da ihtiyaç gösterebilir. Çileklerin çeşidini biliyorsanız bu açıdan değerlendirin derim. Ayrıca bazı sürgünlerde meyve oluşmasa da sonradan meyve verebilirler. İyi günler


Düzenleyen feyzon : 15-07-2014 saat 10:49 Neden: Hata
feyzon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön