Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Hamdullah
Selamün Aleyküm,
Arkadaşlar Kombuçay'ı daha yeni başlayıp deneyeceğim. Mantar daha elime ulaşmadı, bir kaç gün içinde elime ulaşır, bu arada Net'ten araştırma yapıp bilgilerimi geliştiriyorum. Benim sizlere bir-kaç sorum olacak.
1. Sorum : Kombuçay'ın kendisini(mantarını) yiyebilir miyiz, bir sakıncası olup mu, yeniliyorsa nasıl yiyebiliriz?
2. Sorum : Kombuçay ile Kefir arasında verimlilik açından bir kıyas yapacak olursak, hangisi daha güçlüdür?
Teşekkür ediyorum, Allah razı olsun.
3. Sorum : Kefiri mayalarken, cam kavanozun plastik kapağını sıkmadan üzerine bırakıyorum, kavanozu da bir örtüyle örtüyorum. Kombuçayıda bu şekilde yapsam bir sorun oluşur mu?
|
3. soruya cevap: mayalama yaparken kavanozun kapağını kapatmıyoruz. Kağıt havlu ile kapatmamız yeterli olur. Buda içerisine herhangi bir toz kaçmasını önlemek açısından. tamamen hijyen gereği yani...