Konu: Salyangoz
View Single Post
Eski 14-07-2014, 12:56   #255
kelebek çalısı
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-01-2008
Şehir: -
Mesajlar: 3,601
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bahcedenn Mesajı Göster
Teşekkürler Sn. kelebek çalısı.

Bahsettiğiniz ürünü yurt içinde bulamayınca The Organic Gardening Catalogue den edinmek istedim. İçerisinde tohum olan farklı bir siparişimi aynı kargo ile gönderdikleri için ürün gümrüğe takıldı. Gerçi sadece ürün gelseydi gene de gümrüğe takılmadan gelebilecek miydi onu da bilmiyorum ya.

Şu anda çok şükür 2 ay öncesi gibi değiller. Ama her ihtimale karşı bu ürünü elde bulundurmakta fayda var. Eğer bahsettiğiniz yer Türkiye sınırları içerisinde ise temin ettiğiniz yeri öğrenmek isterim.
Kıbrıs' tan temin ediyorum. Ama Türkiye' de bu ürün var mı bir fikrim yok. Yine de bu granül şeklindeki ürünlerden olması lazım. Muadili bir ürünü de tercih edebilirsiniz. Bu mavi renkli bir granül. Bulamadığımızda aynı yerden açık satılan kiremit renginde yine granül formunda bir ürün almıştık. Muadili bir ürün de olur kanımca.

Türkiye' de olan zirai ilaçlar da burada yok mesela gül yaprak pası için olan ilaç burada bulamıyorum. Kimyasal olduğu için uçakla da getiremiyorum. Sıkıntı illa ki oluyor bu temin etme konularında, ülkelerarası.

Yaz geldiği için salyangoz ve sümüklü böcekler ortalıkta görünmez ama havaların serinleyip, yağış ve nemin geri gelişi ile onlar da döneceklerdir. Bir salyangozun altına baktığınızda beyaz bir ağ örülü olarak görürseniz onu öldü sanmayın. Uyku dönemindedir. Ancak içi boş ise ölmüştür

kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön