View Single Post
Eski 15-07-2007, 12:55   #10
Ali H. ALI
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu Mesajı Göster
http://www.aocdekor.com/seramik_saksi_2.html#04

Bu saksılar, neden bonsai saksısı olmasın?
Hepinize selamlar, Denizakvaryumu, verdigin linkteki saksilar bonsai saksisi deyildir. Ama icerisine bonsai dilkilemez mi? derseniz pek tabi ki dikilir, bonsai her saksiya dikilebilir de agac, bonsai saksisi ile butunlesdigi, bonsai saksisi ile estetik guzelligi tamamladigi gibi olmuyor.

Bir ornekle anlatmaya calisayim, takim elbise giymis, her seyi, gomlegi kiravati
takim elbise ile uyumlu ama kalkmis ayagina lastik ayakkabi giymis biri o lastik ayakkabilar birden o guzel sihiri bozuyor. Iste bonsai saksisindan baska saksiya dikilen agaclar ayni durumda oluyor.

Bonsai saksisi bonsaide cok onemlidir. En az agac kadar. Saksi ve agac uyum icerisinde olmali ve biribirlerini tamamlamalidirlar. Saksi rengi, saksi sekli, saksi buyuklugu. Bonsaiyi tamamlayan unsurlardir.

Sizleri cok iyi anliyorum. Bonsai saksisi yerine sig normal saksilar, guvec tabaklari, salata tabaklari, saksi olabilecegine inandiginiz her seyi usanmadan deniyorsunuz. Saksi yerine su an baska bir secenek olan duz tasi da kullanabilirsiniz. Agaclariniz guvec tabagi icerisindeki durusundan, cok daha dogal ve guzel tas uzerinde durecaktir.

Ekledigim resimde deyisik boy ve sekillerdeki bonsai saksilarini gorebilirsiniz.

Bonsai saksilari 013.jpg
Bonsai saksilari

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön