View Single Post
Eski 15-07-2007, 09:28   #31
nevsune
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,918
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi memet Mesajı Göster
Doğranmış incir ve kayısıyla, ayrı ayrı sütü mayaladım. İkisi de bir tür yoğurt oldu. Ayrıca yoğurt mayası katmadım. İşlemler aynı.
Kayısılı yoğurdu yaptım. Dün zaten yoğurt yapacaktım, bir kavanozunu da kayısılı deneyeyim diye düşündüm. Bir büyükçe ve olgun kayısıyı iyice ezip, yaklaşık 150 mlt. ılık sütle karıştırıp mayaladım. Yalnız artan çok az miktarda (bir tatlı kaşığı kadar) mayalı sütü de atmamak için ilave ettim.

Kıvamlı, yoğurtla puding arası bir şey çıktı ortaya. Koyduğum kayısı fazla gelebilir diye beklerken, tadı hiç de umduğum kadar yoğun olmadı. Çok az şeker koymuştum, daha fazla konursa belki daha lezzetli olabilir. Az şekerlisi, diyetlerde ara öğün olarak kullanılabilir bence.

Daha yoğun tadı olan meyvelerle de, yine mayasız deneyeceğim.

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön