View Single Post
Eski 10-07-2014, 23:10   #47
birnefestoprak
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
Yuksek verimli olmasi normal cunku zaten yuksek verim icin hibritlenmistir. Tohum alip ekebilirsiniz ama o tohumlardan elde ettiginiz bitkiler paketten cikan tohumlardan elde ettiginiz sonuclari vermeyecek. Bazi meyveler tat, sekil, renk gibi ozellikleri bakimindan benzer sonuclar verebilir ama aslina %100 uygun sonuc elde edemezsiniz (bitkilerin genel ozelliklerinde de farkliliklar olur). Bunun yaninda, begendiginiz ozelliklere sahip meyvelerden, sonucta elde etmek istediginiz bitki ozelliklerini de goz onunde bulundurarak, tohum alip nesiller boyu yetistirerek cesit islahi yapabilirsiniz.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi guppy Mesajı Göster
Paylaşımlarınız için hepinize teşekkürler.

Benim bahçemde yukarıda bahsettiğiniz üzere öbek öbek domatesler çıktı. Geçen yıl diktiğim domatesler tarım marketten aldığım Alsancak f1 ve semt pazarından aldığım sırık ve oturak çeriler aralık ayına kadar sebze verdiler. Hatta geçen yılki domateslerden 2-3 kök dipten bir dal budayarak bıraktım ve bu senede sebze vermeye devam ediyorlar.

Bu kendi başlarına çıkan domates fidelerinden damlamanın deliklerine uygun gelecek şekilde olanları 1 fide bırakarak diğerlerini ayırdım. İlk başlarda şüpheliydim verim konusunda. Fakat şu an hepsi son derece verimli bir şekilde sebze tuttular. Özellikle tarımcıdan aldığım Alsancak varyetesinin hibrit olduğu kesin. Sizce hibritten üreyen bu domateslerde verimin yüksek olmasının sebebi nedir? Gelecek yıl için bu domateslerden tohum ayırmak gibi bir düşüncem var. Sizce ayırmalı mıyım?

Saygılar.

birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön